Κόσμος

Επίθεση με χημικά στο Χαλέπι της Συρίας - Τουλάχιστον 30 πολίτες νεκροί (Βίντεο)

Επίθεση με βόμβες που περιείχαν αέριο χλωρίνης, με συνέπεια τον θάνατο τουλάχιστον 30 πολιτών και τον τραυματισμό πολλών ακόμα, πραγματοποίησαν τρομοκράτες, πιθανόν κατάλοιπα των τζιχαντιστών, το Σάββατο στο Χαλέπι της Συρίας.

Η πόλη, την οποία απελευθέρωσε ο κυβερνητικός στρατός από τους τζιχαντιστές το 2016, δέχθηκε επίθεση στην περιοχή al-Khalidiye.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού κέντρου διαχείρισης στη Συρία, τρομοκράτες από την τζιχαντιστική ομάδα Turkistan Islamic Party μετέφεραν τουλάχιστον 20 κοντέινερ με 10 βαρέλια χλωρίνη το καθένα σε διάφορα σημεία στην περιοχή, προκειμένου να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος από προβοκάτσια εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε ήδη την κυβέρνηση της Συρίας, αλλά και τους παγκόσμιους οργανισμούς, ότι το τρομοκρατικό δίκτυο Tahrir al-Sham, σε συνεργασία με το δίκτυο αλ Νούσρα, ετοιμάζουν επιθέσεις με χημικά εναντίον πολιτών, προκειμένου να κατηγορηθεί η κυβέρνηση της Δαμασκού.

Ο αριθμός των τραυματιών δεν έχει γίνει γνωστός, στα νοσοκομεία, ωστόσο, μεταφέρθηκαν πολλά άτομα με συμπτώματα δηλητηρίασης από χημικά.

https://twitter.com/Jakoben1789/status/1066423901469769729

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...