Ρωσία

Επίθεση Λαβρόφ σε Τραμπ και Ευρωπαίους ηγέτες: Ανέχονται τα καπρίτσια του Κιέβου

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τις ΗΠΑ και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες ότι ανέχονται τα καπρίτσια του Κιέβου, ενώ χαρακτήρισε προβοκάτσια το «θερμό» επεισόδιο στο στενό του Κερτς.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Ελβετό ομόλογό του Ιγνάσιο Κασίς στη Γενεύη, ρωτήθηκε για τις επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Πιστεύω πως αντανακλούν την τάση της Ουάσινγκτον να είναι επιεικής ως προς όλες τις ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, ακόμη και να το υποκινεί σε προβοκατόρικες ενέργειες», απάντησε. «Αυτό είναι λυπηρό και ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε πρόσφατα για το θέμα αυτό: υπάρχουν πολλά γεγονότα που δείχνουν πως η Ουάσινγκτον και ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι έτοιμες να ανεχθούν το κάθε καπρίτσιο του καθεστώτος του Κιέβου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στο στενό του Κερτς, τόνισαν ότι όσα πλοία διέρχονται από το σημείο πρέπει να εξασφαλίσουν βοήθεια ναυσιπλοΐας από τη Ρωσία. «Το να λέμε πως οι Ουκρανοί δεν ήξεραν πώς να περάσουν από το στενό του Κερτς, είναι το λιγότερο ανακριβές», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι τον Σεπτέμβριο ουκρανικά πλοία είχαν περάσει από το στενό του Κερτς, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

«Οι συνοριοφύλακες και οι Ρώσοι ερευνητές ανέκριναν τους δύο αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας που βρίσκονταν πάνω στα πλοία και οι οποίοι διηύθυναν όλη αυτή την προβοκάτσια και βρέθηκαν και άλλα έγγραφα (…) που μαρτυρούν πως τα πλοία αυτά είχαν διαταγή να μην ενημερώσουν τις λιμενικές αρχές του Κερτς για τη διέλευσή τους», υποστήριξε ακόμη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ