Ελληνοτουρκικά

Εξελίξεις που μυρίζουν σκηνικό έντασης: Οι Τούρκοι στοχοποιούν ολόκληρο το Αιγαίο - Ετοιμάζουν μικρο-δορυφόρους - 60.000 τυφέκια σε μαζική παραγωγή

Πυρετωδώς φέρεται να  «δουλεύει» η τουρκική αμυντική βιομηχανία, η οποία έχει αποστολή να εφοδιάσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με νέο σύγχρονο υλικό, ενόψει κρίσιμων και επικίνδυνων για την Ελλάδα σχεδίων της Άγκυρας με την ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο.

Από την αρχή του έτους μέχρι τώρα, φέρονται να  κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τουρκικό ΜΜΕ, 60.000 αυτόματα τυφέκια MPT-76 για λογαριασμό του τουρκικού στρατού.

Το αυτόματο τυφέκιο  MPT-76 (Milli Piyade Tüfeği ή Εθνικό Τυφέκιο Πεζικού) είναι διαμετρήματος 7,62 mm και έχει σχεδιαστεί ως αντικαταστάτης του γνωστού μας G-3. Η σπουδή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και οι αριθμοί δείχνουν…πιθανές εξελίξεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

https://twitter.com/Ozkok_/status/1058675231441719297

Ταυτόχρονα, σύμφωνα τώρα με την γραμματεία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, υπογράφηκε το σχέδιο ανάπτυξης συστήματος μικρο-δορυφόρων (Micro Satellite) με τη τουρκική κρατική εταιρεία Roketsan.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο, αριθμός δορυφόρων θα τοποθετηθεί σε χαμηλή τροχιά (Low Earth Orbit), κατασκοπεύοντας φυσικά  τους πάντες και τα πάντα σε ολόκληρη την περιοχή μας.

Από την σύμβαση προβλέπεται ότι όταν ολοκληρωθεί το έργο, οι μικρο-δορυφόροι των 100 κιλών θα τοποθετηθούν στην χαμηλή τροχιά ύψους τουλάχιστον 400 χιλιομέτρων.

Χθες είχαμε την παράδοση της τουρκικής φρεγάτας TCG Burgazada, του τρίτου πολεμικού πλοίου που κατασκευάστηκε  στο πλαίσιο του  προγράμματος στρατιωτικών εξοπλισμών Milgem.

Προχθές ανακοινώθηκε η μαζική παραγωγή του πυραύλου ATMACA, ο οποίος θα εξοπλίσει όλα τα τουρκικής κατασκευής πολεμικά πλοία, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε η κατασκευή 50 βαλλιστικών πυραύλων Bora-2 με εμβέλεια 280 χλμ.

Ο Χουλούσι Ακάρ μάλιστα πριν λίγα 24ωρα, ανέφερε ότι η Ανατολική Μεσόγειος η οποία είναι ένα από τα μεγαλύτερα σταυροδρόμια του διεθνούς εμπορίου ιστορικά, αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο στις θάλασσες.

Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα οι πηγές ενέργειας αποτελούν και ένα στοιχείο έλξης στην περιοχή. «Σε αυτό το πλαίσιο το πιο σημαντικό ζήτημα ασυμφωνίας που θα καθορίσει την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο είναι το θέμα του καθορισμού των θαλάσσιων αρμοδιοτήτων.

Όλα αυτά αποτελούν ενδείξεις "τουρκικών πολεμικών προετοιμασιών" αλλά και μιας τεράστιας προπαγάνδας όλο αυτό το διάστημα με στόχο την Αθήνα.

Την ίδια στιγμή που ασκείται αυτή η προπαγάνδα από την  Άγκυρα, ο πληθωρισμός στην χώρα καλπάζει και η τουρκική οικονομία ακροβατεί ανάμεσα σε τεράστιους κινδύνους.

Από την άλλη πλευρά, αληθινά ή όχι τα τουρκικά δημοσιεύματα για την δημιουργία δήθεν «ισχυρών» τουρκικών δυνάμεων , η ελληνική ανώτατη στρατιωτική ηγεσία υλοποιεί το αυτονόητο σε μια προσπάθεια να δείξει στους Τούρκους ότι αυτές οι απειλές δεν πτοούν τον ελληνικό στρατό.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Άστραψε και βρόντηξε το πεδίο βολής Κρήτης: Βολές των αντιαεροπορικών συστημάτων ΗΑWΚ και Asrad – Πυραυλική «απάντηση» από την Άγκυρα), αναφέραμε ότι ηχηρότατο μήνυμα υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων είχαμε με βολή των αντιαεροπορικών συστημάτων ΗΑWΚ και Asrad στο πεδίο βολής Κρήτης.

Πρόκειται για την 180  Μοίρα κατευθυνόμενων βλημάτων (Μ Κ/Β «ΗΑWΚ»),  η οποία εκτέλεσε βολή με πραγματικά πυρά κατά εναέριου στόχου, ενώ μοίρα ελαφρού αντιαεροπορικού Πυροβολικού, πραγματοποίησε βολές με το πυραυλικό σύστημα «ASRAD», όλες με πραγματικά πυρά.

Χθες είχαμε μπαράζ βολών και ασκήσεων στον Ελλαδικό χώρο στον Εσωτερικό της Χώρας και των νήσων με εντολή του διοικητή της ΑΣΔΕΝ.

Στην Χίο είχαμε την συμμετοχή των μονάδων της Εθνοφυλακής στην πρώτη γραμμή ως μονάδες απόκρουσης οποιασδήποτε απειλής.

https://youtu.be/V0usOBbflME

Στις 14 Οκτωβρίου στην διακλαδική άσκηση Παρμενίων -2018, σύμφωνα με τον Διοικητή του Δ’ΣΣ, μόνο στον Μείζονα Σχηματισμό του οποίου ηγείται ασκήθηκαν 9.000 μόνιμα στελέχη, στρατιώτες θητείας, προσκληθέντες έφεδροι και Εθνοφύλακες, ενώ συμμετείχαν στις τρεις επί μέρους κλαδικές ασκήσεις , περισσότερα από 200 άρματα μάχης, 120 αυτοκινούμενα πυροβόλα, ενώ δόθηκαν επίσης περισσότερα από 1.200 «επεισόδια» στη διάρκεια της εβδομαδιαίας διάρκειας της ασκήσεως.

Το πολεμικό ναυτικό μας διεξήγαγε παράλληλα από τις αρχές Οκτωβρίου αριθμό ναυτικών ασκήσεων, ενώ  σήμερα δηλώνει «παρόν»  στο Αιγαίο απέναντι στους Τούρκους και στα σχέδια τους.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κατά κύριο λόγο είναι το πιο μεγάλο και το πιο συμπαγές εμπόδιο για τον Ερντογάν στα σχέδια του για την υφαρπαγή ελληνικών θαλάσσιων οικοπέδων.

Για αυτό και η τουρκική «μηχανή» προπαγάνδας έχει αποδοθεί σε ένα τιτάνιο αγώνα για να ρίξει το ηθικό στα μέλη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, και να δημιουργήσει «κουλτούρα νίκης» στον νέο, μετά τις διώξεις, τουρκικό στρατό.

Ότι και να κάνουν όμως οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μας κάμψουν σε καμία περίπτωση, και μακάρι να έχουμε συνέχεια την  άνωθεν βοήθεια της Παναγίας μας όπως τότε το 1940.

 

https://youtu.be/a0P_c2IgVow?t=1

https://youtu.be/dhhYOeD76x4

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ