ΗΠΑ

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Μεγάλη νίκη των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία - Στους Δημοκρατικούς ο έλεγχος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διατηρούν τις δυνάμεις τους Donald Trump και Ρεπουμπλικάνοι όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ της 6ης Νοεμβρίου 2018 την ώρα πάντως που και οι Δημοκρατικοί ανακάμπτουν.

Στην Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ισχυροί και η εξέλιξη αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στον Trump όπως και η επικράτηση στο Τέξας με τον Cruz που εξελίχθηκε σε θρίλερ.
Οι εκλογές ήταν κρίσιμες για το υπόλοιπο της θητείας του Donald Trump οι οποίες ολοκληρώθηκαν σε σκηνικό έντασης και πρωτοφανούς πόλωσης.

Με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα οι πολιτικοί συσχετισμοί διατηρούνται στις ΗΠΑ αν και οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να κρατάνε τις δυνάμεις τους και να ισχυροποιούνται στην Γερουσία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν την πλειοψηφία στη Γερουσία και με βάση τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα λαμβάνουν 49 έδρες έναντι 38 των Δημοκρατικών.

Σημειώνεται πως για τον έλεγχο της Γερουσίας απαιτούνται 50 έδρες.

Ωστόσο, χάνουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία επανακτούν ύστερα από 8 χρόνια οι Δημοκρατικοί (προηγούνται με 172 έδρες έναντι 153 των Ρεπουμπλικάνων), κάτι που θα τους δώσει τη δυνατότητα να μπλοκάρουν την ατζέντα του Trump και να θέσουν υπό εντατικό έλεγχο τη διακυβέρνηση του.

Σημειώνεται πως τον έλεγχο της Βουλής αποκτά όποιος λάβει περισσότερες από 218 έδρες.

Trump για ενδιάμεσες εκλογές: Τεράστια επιτυχία – Σας ευχαριστώ όλους

Για τεράστια επιτυχία έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

«Τεράστια επιτυχία,σας ευχαριστώ όλους!», έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter ο Trump, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία των εκλογών, τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ είχε χαρακτηρίσει δημοψήφισμα για την πολιτική και το πρόσωπο του.

Pelosi (Δημοκρατικοί): Θα επιδιώξουμε την αποκατάσταση του συνταγματικού ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας

Την θέση ότι οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων θα κάνουν χρήση της πλειοψηφίας τους για να προωθήσουν μία δικομματική ατζέντα σε μία χώρα όπου έχει περισσέψει ο διχασμός διατύπωσε η Nancy Pelosi ύστερα από τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών που δίνουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στους Δημοκρατικούς.

«Οι Δημοκρατικοί θα επιδιώξουν την αποκατάσταση του συνταγματικού ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας» τόνισε η Pelosi, η οποία αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της Βουλής, θέση που κατείχε από το 2007 έως το 2011.

Στην Pelosi τηλεφώνησε ο πρόεδρος Trump προκειμένου να την συγχαρεί για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας των εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ