Αυτοδιοίκηση

Ελθήνα Αγγελοπούλου: Είναι η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων;

Την 37χρονη δημοτική σύμβουλο της «Ανοιχτής Πόλης» Ελθήνα Αγγελοπούλου, έχει επιλέξει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, o ΣΥΡΙΖΑ, για τη θέση της υποψήφιας του κόμματος στο δήμο Αθηναίων απέναντι στους Κώστα Μπακογιάννη και Παύλο Γερουλάνο.

Η Ελθήνα Αγγελοπούλου από το 2008 έως το 2010 ήταν δημοτική σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη», στην οποία συμμετέχει από το ξεκίνημά της, το 2006. Επανεξελέγη το 2014 μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον οποίο και αντικατέστησε στη θέση του επικεφαλής όταν εκείνος παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2015.

Στη συνέχεια ωστόσο την θέση της κ. Αγγελοπούλου κατέλαβε λόγω «επετηρίδας» ο Ρήγας Αξελός, κι εκείνη είναι σήμερα απλή δημοτική σύμβουλος. Η Ελθήνα Αγγελοπούλου γεννήθηκε το 1981 και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Σύμφωνα με το βιογραφικό της, έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, ενώ ήταν υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ της Αθήνας.

Συμμετέχει σε κοινωνικά κινήματα, σε κινήματα πόλης, σε δράσεις για τους ελεύθερους χώρους και την ποιότητα ζωής, ενώ ήταν παλαιότερα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, η κ. Αγγελοπούλου, μετά το «όχι» του καθηγητή του ΕΜΠ και Πρόεδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλος της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑ Α.Ε., Νίκου Μπελαβίλα, ταιριάζει στα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ως προϋπόθεση το Μαξίμου, για την υποψηφιότητα στον δήμο Αθηναίων. ΣΧΕΤΙΚΑ Καμίνης: Το ενδιαφέρον μου για το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Είναι αυτοδημιούργητη και δεν προέρχεται από κάποιο «τζάκι», κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτεται να χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά. Επίσης, γνωρίζει καλά τα θέματα του δήμου και φυσικά, είναι νέα γυναίκα απέναντι σε δύο άνδρες υποψηφίους...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...