Βόρεια Ήπειρος

Ελεύθεροι οι Έλληνες που συνέλαβαν οι Αλβανοί - «Το έκαναν για εκφοβισμό, μας έκαναν ψυχολογικό πόλεμο» - Τα Τίρανα προκαλούν, η Αθήνα «κοιμάται»

Επίδειξη δύναμης θέλουν να κάνουν τα Τίρανα. Εκφοβίζουν, γκρεμίζουν σπίτια, σκοτώνουν, κάνουν προσαγωγές, προσπαθούν να φιμώσουν φωνές.

Πρακτικές χειρότερες από Ε. Χότζα κατά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού από το καθεστώς Ράμα. Οι Αλβανοί είναι αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι τέλους, καθώς θέλουν να εξαφανίσουν την Εθνική μεινότητα.

Μία μειονότητα όμως που αντιστέκεται, φυλάει Θερμοπύλες, με μία Αθήνα και με μία Κυβέρνηση να αγνοεί τα πάγια αιτήματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ

Στις 3 τα ξημερώματα αφέθηκαν τελικά ελεύθερα τα 12 άτομα που προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα το μεσημέρι της Πέμπτης στους Βουλιαράτες.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες που έμειναν στο αστυνομικό τμήμα ήταν κορυφαία στελέχη της ομογένειας στη Βόρεια Ηπειρο.

Πρόκειται για τους Μπάμπη Καραθάνο- Πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Θωμά Στέφο Πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ ,Χρήστο Ντούτση- πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης.

Ο κ. Ντούτσης μίλησε στο OpenTV και περιέγραψε πώς έγινε η προσαγωγή αλλά και τι συνθήκες επικράτησαν στο Αργυρόκαστρο.

«Κυκλοφορούσαμε στη Δρόπολη, όταν ξαφνικά μας κύκλωσαν τέσσερα αυτοκίνητα, μας πήραν τα κινητά και μας πήγαν για εξακρίβωση στοιχείων» περιέγραψε τη στιγμή της προσαγωγής.

«Στο ΑΤ Αργυροκάστρου μας συμπεριφέρθηκαν καλά αλλά μετά μας φύλαξαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Μας είχαν τον καθένα ξεχωριστά, δεν μας άφηναν να μιλήσουμε με κανέναν» είπε ο κ. Ντούτσης για όσα συνέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Κατά την εκτιμήσή του η προσαγωγή έγινε «για εκφοβισμό, ότι εμείς κάνουμε κουμάντο».

Συνολικά τα μέλη της ομογένειας και οι υπόλοιποι προσαχθέντες έμειναν στο ΑΤ Αργυροκάστρου για 7 ώρες αν και όπως είπε ο κ. Ντούτσης οι Αλβανοί αστυνομικοί «μας είπαν αρχικά για 20 λεπτά».

Όπως αναφέρουν έγινε “καταδρομική” επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψή τους και κρατήθηκαν για ώρες στο πλαίσιο ενός ψυχολογικού πολέμου μετά την κηδεία-διαδήλωση για τα δικαιώματα των ομογενών στη Βόρειο Ήπειρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καθένας φυλάσσονταν ξεχωριστά από άνδρες των ειδικών δυνάμεων χωρίς να έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με κανέναν.

https://www.youtube.com/watch?v=9ZUkxNe3QDI

ANTIO HΡΩΑ!

Η Βόρεια Ήπειρος αποχαιρέτισε το γιο της, ένα νεαρο παιδί που για τα ιδανικά, τα πιστεύω και τις αξίες του, έχασε τη ζωή του στις 28 Οκτώβρη από πυρά της αλβανικής αστυνομίας στην προσπάθειά του να τιμήσει την Ελληνική σημαία.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στους Βουλιαράτες για να πουν το τελευταίο αντίο στον 35χρονο.

Η σορός πέρασε κάτω από μια τεράστια ελληνική σημαία που έγραφε «Βόρεια Ήπειρος γη ελληνική» ενώ το πλήθος δεν σταμάτησε να φωνάζει συνθήματα και να ψάλει τον Εθνικό Ύμνο.

Οι αγαπημένοι του γονείς, οι αδερφές του, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί, απλός κόσμος από την ελληνική μειονότητας της Αλβανίας και εκατοντάδες Έλληνες έσπευσαν με αυτοκίνητα και πούλμαν από την Ελλάδα, ήταν εκεί… για το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο.

Στην πλατεία του χωριού δεκάδες Έλληνες άνοιξαν μια τεράστια ελληνική σημαία και έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο προκαλώντας ανατριχίλα.

Το σύνθημα «Κατσίφα ζεις εσυ μας οδηγείς» αντήχησε στα ηπειρώτικα βουνά:

Η λέξη «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» είναι στα χείλη όλων, όπως και το «Η Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική».

Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...