Κόσμος

Ισραηλινό μαχητικό καταρρίφθηκε στη Συρία - Διαψεύδει το Τελ Αβίβ - Πήραν «φωτιά» τα αντιαεροπορικά συστήματα της Δαμασκού (upd)


Νεώτερη ενημέρωση 1:50

Oι μονάδες αεροπορικής άμυνας της Συρίας αντιμετώπισαν έναν αριθμό εχθρικών πυραύλων στη νοτιοδυτική Δαμασκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μονάδες αεροπορικής άμυνας κατάφεραν να καταρρίψουν όλους τους εχθρικούς πυραύλους πριν μπορέσουν να επιτύχουν τους επιδιωκόμενους στόχους τους στην αγροτική Δαμασκό, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, οι πυραύλοι του εχθρού στόχευαν στην πόλη Al-Kisweh του κυβερνείου της Δαμασκού, η οποία διαθέτει πολλές αποθήκες και ερευνητικά κέντρα.

Ένας αριθμός πυραύλων καταρρίφθηκε επίσης πάνω από το Κυβερνείο της Al-Quneitra, πρόσθεσε η πηγή.

Η κατάρριψη του μαχητικού ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ ο Ισραηλινός στρατός διαψεύδει το εν λόγω περιστατικό.

Αρχικό κείμενο

Τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Συρίας κατέστρεψαν ένα ισραηλινό στρατιωτικό αεροπλάνο και τέσσερις πυραύλους στον ουρανό πάνω από τον οικισμό του Αλ-Κίσουα νότια της Δαμασκού, σύμφωνα με μια πηγή ασφάλειας της Συρίας, μεταδίδει το ρωσικό RIA Novosti.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές σχετικά με τη συμμετοχή τους στην επιδρομή στις νότιες περιοχές της Συρίας και πιθανές απώλειες στις επιχειρήσεις αυτές

"Δεν μπορούμε να σχολιάζουμε μηνύματα σε ξένα μέσα ενημέρωσης", δήλωσε εκπρόσωπος των Ισραηλινών Απεσταλμένων Δυνάμεων στο RIA Novosti.

Ωστόσο ο IDF φαίνεται να διαψεύδει πως υπήρξαν απώλειες από τα συριακά πυρά.

Ο ισραηλινός στρατός ότι οι αναφορές περί κατάρριψης μαχητικού κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία είναι «ψεύτικες», εν μέσω αναφορών ότι τα συστήματα αεράμυνας της χώρας ανέλαβαν και κατέρριψαν αρκετούς «εχθρικούς στόχους».

https://twitter.com/IdeologyWars/status/1068254865057492992

Το Συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA) ανέφερε ότι οι Αραβικές δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της Συρίας (SyAADF) κατέστρεψαν πολλά άγνωστα αντικείμενα που πετούσαν πάνω από την περιοχή Αλ-Κισάου νότια της πρωτεύουσας της Δαμασκού στη Συρία.

"Αρχικές αναφορές λένε ότι όλα τα αντικείμενα του εχθρού καταστράφηκαν και δεν πέτυχαν κανέναν από τους στόχους τους", ανέφερε το SANA σε σύντομο δελτίο τύπου.

Τοπικές πηγές δήλωσαν ότι το SyAAD εξακολουθεί να εκτοξεύει βλήματα εδάφος-αέρος σε αντικείμενα πάνω από τη Δαμασκό και την Αλ-Κουνέιτρα. Πολλές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν επίσης μεταξύ των δύο επαρχιών.

Οι διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) επιχειρεί να χτυπήσει θέσεις ιρανικών δυνάμεων νότια της Δαμασκού. Ωστόσο, τα συριακά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δεν παρέχουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Αν επιβεβαιωθεί, αυτή θα είναι η πρώτη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Συρία από την κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους πληροφοριών Ι-20 στις 17 Σεπτεμβρίου. Μετά το περιστατικό, η Ρωσία παρείχε στη Συρία το σύστημα αεράμυνας S-300 και ένα προηγμένο σύστημα εντολών και ελέγχου.

Δείτε βίντεο:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F610882789027213%2Fvideos%2F541394339663396%2F&show_text=0&width=261

https://twitter.com/ConflictsW/status/1068257847761342466

https://twitter.com/GazaLiveB2B/status/1068238592596762624

https://twitter.com/lummideast/status/1068239495592587266

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...