Βόρεια Ήπειρος

Ετοιμάζουν νέες λίστες κατά Ελλήνων οι Αλβανοί - «Εξτρεμιστές οι Βορειοηπειρώτες» - Φόβοι για «πογκρόμ» κατά της μειονότητας

Ετοιμάζουν νέες μαύρες λίστες με ονόματα Ελλήνων οι Αλβανοί, οι οποίοι συνεχίζουν να προκαλούν αποκαλώντας τους Βορειοηπειρώτες εξτρεμιστές.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, ακολουθώντας τη γραμμή Ράμα και προφανώς με καθοδήγηση από το αυταρχικό καθεστώς, ζητάει εξηγήσεις από την Αθήνα για τις "εξτρεμιστικές ενέργειες" της ελληνικής μειονότητας.

Το αλβανικό κράτος κλιμακώνει σε κάθε επίπεδο από την εν ψυχρώ δολοφονία Κατσίφα και έπειτα, έχοντας μεγαλύτερες βλέψεις προφανώς.

Η ελληνική μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο έχει στοχοποιηθεί από το καθεστώς Ράμα, το οποίο αγνοεί πλήρως την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Μαξίμου, με ήπιες παρεμβάσεις και χλιαρά σχόλια δεν θα πετύχει τίποτα. Πότε θα καταδικάσει την δολοφονία του ήρωα ομογενή και την καταπίεση των Βορειοηπειρωτών.

Πότε θα επέμβει η δικαιοσύνη;

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Αλβανοί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ντιτμίρ Μπουσάτι να δηλώνει ότι «η Αλβανία δεν έχει κλείσει ακόμα τον ελληνικό κατάλογο“non grata”».

Ο Αλβανός ΥΠΕΞ συνέχισε δηλώνοντας την απογοήτευση του για την «επίσημη σιωπή» της Αθήνας αλλά και για την κοινή γνώμη της Ελλάδας, για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Πρόσθεσε δε ότι οι αλβανικές Αρχές, περιμένουν μια απάντηση από την ελληνική πλευρά και την αποστασιοποίηση της από τις «εξτρεμιστικές ενέργειες» της ελληνικής μειονότητας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ