Κοινωνία

Εισαγγελέας Ράικου εναντίον εισαγγελέως Τουλουπάκη - Προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Κακοδικίας για τη Novartis!

Στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας προσέφυγε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου μαζί με τον σύζυγο της, γιατρό Λάζαρο Καρνέση.

Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου στρέφεται κατά της συναδέλφου της, Ελένης Τουλουπάκη, η οποία την διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς επικαλούμενη παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης,παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Ράικου προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας μαζί με τον σύζυγό της, σχετικά με τα δημοσιεύματα τα οποία τον αφορούσαν και σύμφωνα με τα οποία βρισκόταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis.

Για τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών οι προσφεύγοντες θεωρούν υπεύθυνη την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και συνεργάτες της και για το λόγο αυτό κατέθεσαν και την αγωγή ζητώντας αποζημίωση.

Ο σύζυγος της Ελένης Ράικου έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία και υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS και η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του εισαγγελικής λειτουργού. Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τον ίδιο και μήνυση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ