Κοινωνία

Εικόνες ντροπής στην Ελλάδα του 2018 - Άστεγος κοιμάται δίπλα στον δρόμο

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος από εμάς συναντά έναν άστεγο να κοιμάται σε πάρκα και πλατείες. Τέτοιες εικόνες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο σε ολόκληρη την χώρα.

Όσες φορές όμως και να αντικρούσει κανείς μια αντίστοιχη φωτογραφία δεν θα σταματήσει να είναι μια εικόνα «γροθιά στο στομάχι»

Όταν μάλιστα βλέπεις έναν άστεγο να κοιμάται στην άκρη του δρόμου εκτός από θλιβερή είναι και άκρως επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα του ηλικιωμένου ανθρώπου.

Όπως βλέπεται κι εσείς στις φωτογραφίες ο άστεγος άνδρας ,κοιμάται δίπλα σε κεντρικό δρόμο της πόλης, με το σώμα κολλημένο στο χώμα. Σκεπασμένος με μία λεπτή κουβέρτα για να προστατευτεί από το κρύο.

Είναι όμως άκρως επικίνδυνο καθώς δεν υπάρχει πεζοδρόμιο ή κάποιο άλλο εμπόδιο για να τον προστατεύσει από διερχόμενα οχήματα.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός και δεν είναι εύκολο να τον αντιληφθεί κανείς.

Ίσως βέβαια αυτός να είναι και ο λόγος που το επέλεξε.

Ο δρόμος αυτός είναι ο παράλληλος της Λεωφόρου Κνωσού. Καθημερινά κυκλοφορούν δεκάδες οχήματα ενώ κάποιοι μάλιστα σταθμεύουν εκεί τα οχήματα τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δήμου Ηρακλείου ο αριθμός των αστέγων ανέρχεται στους 119, 43 από τους οποίους ζουν στον δρόμο, 21 σε δομές και 55 σε υποστηριζόμενα δωμάτια.

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...