Κοινωνία

Εικόνες ντροπής: Έπεσε ταβάνι στο Κρατικό Νίκαιας - Τραυματίστηκε μητέρα ασθενή

Υπό κατάρρευση φαίνεται να είναι οι κτιριακές υποδομές του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας.

Σαν «χάρτινο» κατέρρευσε ταβάνι στο νοσοκομείο, χώρο όπου συγκεντρώνεται καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς  και οι συνοδοί τους.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες τα μεσάνυχτα όταν έπεσαν οι σοβάδες σε δωμάτιο της Ορθοπεδικής Κλινικής που βρίσκεται στον 3ο όροφο της κεντρικής πτέρυγας του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μητέρα νεαρού ασθενή που σήμερα θα χειρουργούταν.

Για το συμβάν διαμαρτύρεται και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν «πόσο πρέπει να φωνάξουμε για να μας ακούσει η κυβέρνηση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ τονίζοντας ότι «προτιμούν να διαθέτουν 18.600 ευρώ να βάψουν το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και να αλλάξει κουρτίνες η κα Νοτοπούλου αντί να συντηρήσουν τα Νοσοκομεία».

Η ανακοίνωση του Διοικητή του Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά  

Ανακοίνωση μετά το συμβάν εξέδωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου στην οποία αναφέρει: «Η Διοίκηση του Γ.Ν. Νίκαιας –Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» εκφράζει τη λύπη της σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα 09-11-2018 περί ώρα 6π.μ. στο θάλαμο 11 της Ορθοπαιδικής Κλινικής και την αμέριστη συμπαράστασή της στη συνοδό και στο νοσηλευόμενο ασθενή. Επίσης ενημερώνει τα ακόλουθα: Η ανακαίνιση όλου του ορόφου πραγματοποιήθηκε μερίμνη της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. το χρονικό διάστημα 2002 - 2004 και παράλληλα ενισχύθηκε ο φέρων οργανισμός του κτιρίου (στατική ενίσχυση του κτιρίου). Έκτοτε οι συντηρήσεις των θαλάμων και του κτιρίου γίνονται από το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το σημερινό ατυχές περιστατικό ήταν αδύνατο να προβλεφθεί, δεδομένου ότι σε πρόσφατη ανακαίνιση χρωμάτων το καλοκαίρι του 2017, δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα στο επίχρισμα του θαλάμου. Κατόπιν τούτων, η Διοίκηση του Νοσοκομείου λαμβάνει άμεσα μέτρα αποκατάστασης του τεχνικού προβλήματος. Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος προέβη σε όλες τις ενέργειες για την διερεύνηση της υγείας της συνοδού και του νοσηλευόμενου ασθενή. Από το γενόμενο έλεγχο δε διαπιστώθηκαν σωματικές βλάβες. Σημειωτέον ότι ο νοσηλευόμενος ασθενής, μετά το εν λόγω συμβάν, υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση. Η Διοίκηση θα προβεί αμελλητί σε διερεύνηση του γεγονότος με κάθε πρόσφορο μέσο».

ταβάνι - Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε: “Είχαμε προαναγγείλει δημόσια ότι στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας θα είχαμε και ατυχήματα. Αλλά όπως φαίνεται, ο κ. Πολάκης με άλλα σοβαρότερα θέματα έχει να ασχολείται, όπως το να χαζολογεί στο Facebook και να προαναγγέλλει φυλακίσεις”.

Πηγές τις Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν: “Τριτοκοσμική παραμένει η εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία παρά τους πανηγυρισμούς της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την υποτιθέμενη αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ενδεικτικό της κυβερνητικής αδιαφορίας είναι το σημερινό γεγονός της κατάρρευσης της οροφής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συγγενούς ασθενούς. Δυστυχώς, οι  επανειλημμένες καταγγελίες μας για την τραγική κατάσταση του συγκεκριμένου νοσοκομείου -με πιο πρόσφατη  αυτή που αφορά στα προβλήματα των Παθολογικών Κλινικών και της Ψυχιατρικής Κλινικής- ουδόλως απασχόλησαν το υπουργείο υγείας.

Η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επί  ημερών  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται κάθε ημέρα που περνάει και πιο ορατή. Οι πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης του είναι τεράστιες”

Γενικό Κρατικό Νίκαιας - σοβάς

https://www.youtube.com/watch?v=Q0p6ajBpy7Q

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...