Υγεία

Είσαι συνέχεια άρρωστος;- Τι πρέπει να κάνεις για να αλλάξει αυτή η κατάσταση

Δεν βαρέθηκες που έχεις κλείσει μισό αιώνα συναχωμένος; 5 φάουλ που κάνεις στο σώμα σου και αρρωσταίνεις τόσο συχνά.

Τρέχει η μύτη σου κάθε χρόνο τέτοια εποχή; Μετράς τους περισσότερους πυρετούς στην παρέα; Δεν είναι θέμα τύχης φίλε. Είναι πεσμένο ανοσοποιητικό επειδή δεν προσέχεις το σώμα σου. Και αν την πατάς συχνά κάνεις ΣΤΑΝΤΑΡ τα παρακάτω φάουλ.

Δεν τρέφεσαι με αρκετά γαλακτοκομικά

Άσε τον κόσμο να λέει ό,τι θέλει για τα γαλακτοκομικά. Τόσο το τυρί όσο και το γάλα, περιέχουν θρεπτικές ουσίες που σε προστατεύουν από γρίπες και δεν αφήνουν τον ιό να πολλαπλασιαστεί μέσα στον οργανισμό σου. Οπότε μην τα σνομπάρεις για κανέναν λόγο.

Δεν ξεκουράζεσαι

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους gym-junkies. Αν αισθάνεσαι κουρασμένος και κατατονικός, το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να πιέσεις τον εαυτό σου – και πόσο μάλλον αν έχεις αρχίσει ήδη να εμφανίζεις συμπτώματα. Ειδικά στην περίπτωση του απλού κρυολογήματος, χρειάζεσαι μόλις 3 ημέρες για να φύγει από τον οργανισμό σου. Οπότε χαλάρωσε και ξεκουράσου.

Το παρακάνεις με την ζάχαρη

Ειδικά στην περίπτωση που αρχίζεις να αρρωσταίνεις, χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ τις θρεπτικές τροφές. Αν αρχίσεις να τρως οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη, έχεις κίνδυνο να ρίξεις ακόμα περισσότερο το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Προτίμησε λαχανικά και φρέσκα φρούτα.

Πόσο κοιμάσαι είπαμε;

Ξέρεις ποια είναι η καλύτερη απάντηση στη γρίπη; Ο ύπνος. Την στιγμή που κοιμάσαι, ο οργανισμός δεν φροντίζει μόνο να ξεκουραστεί. Κάνει στην ουσία ένα γενναίο reboot στις άμυνες του, αφήνοντας το υπόλοιπο σώμα να ξεκουραστεί και επικεντρώνοντας την προσοχή στην πάταξη του ιού. Οπότε κοιμήσου όσο περισσότερο μπορείς.

Βασίζεσαι στα φάρμακα

Δεν λέμε πως τα φάρμακα δεν κάνουν δουλειά. Ειδικά ότι περιέχει παρακεταμόλη, θα σε χαλαρώσει και θα σε ανακουφίσει από τα συμπτώματα. Δεν είναι όμως αυτά που θα διώξουν τον ιό από τον οργανισμό. Αυτό το κάνει το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα. Μην έχεις λοιπόν την εντύπωση πως θα στρώσεις με τα χάπια. Πίνε πολύ νερό και τρώγε λαχανικά. Εκεί κρύβεται το μυστικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης