Ελληνοτουρκικά

«Είμαστε εδώ και σας περιμένουμε» - Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις - Έρχεται επιχειρησιακή αναβάθμιση των καταδρομών στα νησιά του Αιγαίου

Εξελίξεις θα έχουμε στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ μετά και τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας σχετικά με την γεώτρηση της EXXON, αλλά και την εμφάνιση τουρκικών χαρτών που σκιαγραφούν τα τουρκικά συμφέροντα στο Αιγαίο.

Μέσα σε αυτό ασφυκτικό πλαίσιο οι Τούρκοι φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν ατύχημα στο Αιγαίο.

Η τουρκική υποβρύχια δύναμη κρούσης SAT (αντίστοιχη της ελληνικής ΜΥΚ) εκπαιδεύεται εντατικά εδώ και μήνες εκτελώντας αποστολές εξουδετέρωσης παράκτιων στόχων, σαμποτάζ, εξουδετέρωση προσωπικού μονάδος επιφανείας, κτλπ.

Όλα αυτά όμως μας προειδοποιούν για σενάρια τα οποία δοκιμάζει ο τουρκικός στρατός, ενώ η Άγκυρα μας απειλεί πλέον ξεκάθαρα ακόμα και με «στρατιωτική δράση». Μια δράση η οποία  θα εμπεριέχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού και του συνδυασμού κινήσεων του τουρκικού ναυτικού και των ειδικών δυνάμεων. Σκοπός τους πιθανότατα η κατάληψη ελληνικής μικρονήσου ή βραχονησίδας (από την λίστα των 150 νησιών που αμφισβητούν την κυριότητα).

Ταυτόχρονα όμως έρχεται και μία σημαντική αλλαγή που θα αλλάξει τα δεδομένα από την Ελληνική πλευρά.

Ολοένα και στενότερη εκπαίδευση ειδικών επιχειρήσεων, ανάμεσα στις κατ’ εξοχήν μονάδες αυτού του αντικειμένου, με τις μονάδες της 13ης ΔΕΕ, έχει βάλει ως στόχο η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ήδη υπάρχουν δυο παραδείγματα, όπως η πολύ πρόσφατη άσκηση ειδικών επιχειρήσεων Ωρίων 2018 αλλά και η προγενέστερη Thracian Sword που διεξήχθη σε Βουλγαρικό έδαφος. Τα κοινά χαρακτηριστικά και των δυο ήταν πως εκτός από το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, τη Ζ´ ΜΑΚ, τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, την 31η Μοίρα Ειδικών επιχειρήσεων έρευνας διάσωσης, στις ομάδες ειδικών επιχειρήσεων, τοποθετήθηκαν και στελέχη από τα Ειδικά Τάγματα Εθνοφυλακής των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος των ανώτατων είναι, με τα όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν, τα οποία σημειωτέον δεν θα ξεπεραστούν από τη μια μέρα στην άλλη, οι μονάδες αμφιβίων επιχειρήσεων να αποκτήσουν περισσότερα αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων.

Οι ομάδες των βατραχανθρώπων από τα νησιά, να έχουν περισσότερες συνεκπαιδευσεις με τις προαναφερθείσες μονάδες κι όσο τρέχει αυτή η ανταλλαγή ή εμβάθυνση εκπαίδευσης, οι νησιώτες commando να αναβαθμιστούν και σε εξοπλιστικό επίπεδο. Αυτό θεωρείται ένα από τα βασικά σημεία διότι εκεί που χτυπά η καρδιά της άμεσης επιχειρησιακής δύναμης, οφείλεις να παρέχεις το καλύτερο σημείωνε ανώτατο στέλεχος των ειδικών δυνάμεων, αναφέρει το hellasjournal.

Ανάμεσα στα επιπλέον σχέδια που εξετάζονται, είναι οι βατραχάνθρωποι της νησιωτικής Ελλάδας να έχουν την ευκαιρία να εκπαιδεύονται και στην Αττική με τους συναδέλφους τους που ανήκουν στην Διακλαδική Διοίκηση του ΓΕΕΘΑ κυρίως όταν αυτοί θα φιλοξενούν αντίστοιχες μονάδες από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στελέχη ειδικών επιχειρήσεων από τις Ηνωμένες πολιτειες.

Η Τουρκία προετοιμάζεται εδώ και καιρό για να «οριοθετήσει» παράνομα φυσικά σε αντίθεση με κάθε έννοια διεθνούς δικαίου τις περιοχές που θεωρεί αυθαίρετα η ίδια στο Αιγαίο ότι τις ανήκουν.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν το «αντίδοτο» σε αυτό το λίαν επικίνδυνο σχέδιο της Τουρκίας με τις συνεχείς ασκήσεις.

Για αυτό ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουν στενή  εκπαίδευση ειδικών επιχειρήσεων, με τις μονάδες της Διακλαδικής Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Ήδη υπάρχουν απτά  παραδείγματα, όπως οι συνεχείς ασκήσεις ειδικών επιχειρήσεων με τους Αμερικανούς τους Ισραηλινούς καθώς και με την άσκηση «Ωρίων-2018».

Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, η Ζ´ ΜΑΚ, η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, η 31η Μοίρα Ειδικών επιχειρήσεων έρευνας διάσωσης, εκπαιδεύονται και δρουν αθέατες εκεί που πρέπει, μεταδίδοντας τα κατάλληλα «μηνύματα» στον υπερφίαλο Τούρκο ΥΠΑΜ και πρώην Α/ΓΕΕΔ Χ.Ακαρ που μας απειλεί ξεκάθαρα πλέον με δράση των τουρκικών δυνάμεων.

Με αφορμή την άσκηση  Ωρίων 2018, είναι κατανοητό ότι αυτή αποτελεί το έναυσμα για νέες μυστικές ασκήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις των κομάντο μας,  που θα επιφέρει την δυνατότητα άμεσης αντίδρασης σε ότι ετοιμάζει το τουρκικό γενικό επιτελείο εδώ και μήνες, σύμφωνα με ενδείξεις και κινήσεις των Τούρκων τις οποίες δημοσιεύει  ο τύπος τους.

https://youtu.be/iPL_MVWmxlY?t=10

https://twitter.com/twitter/statuses/1044594403493523456

https://youtu.be/crxpsVo7WhY?t=59

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές