Πατριαρχεία

Δυσφορία από το Φανάρι για τη Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Την έντονη ενόχληση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει προκαλέσει η καταρχήν Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ενημερώθηκε το Φανάρι για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα θέσει υπόψη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου το θέμα όταν ενημερωθεί επισήμως.

Ο Μητροπολίτης Ρόδου μιλώντας χθες στην ΕΡΤ υπογράμμσε ότι γίνεται μία συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας χωρίς να έχει ζητηθεί η άποψη της Κρήτης και της Δωδεκανήσου. «Θα έπρεπε το Οικουμενικό Πατριαρχείο να ερωτηθεί και να συμμετάσχει στον διάλογο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσαν κύκλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο in.gr, όταν το «Φανάρι ενημερωθεί αρμοδίως και επισήμως για τις προθέσεις της πολιτείας, θα τις θέσει υπ’ όψιν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου που θα συνεδριάσει στις 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τοποθετηθεί επ’ αυτού».

Από αυτό συνάγεται το συμπέρασμα πως ο πρωθυπουργός διαβουλεύτηκε μυστικά μόνον με τον Αρχιεπίσκοπο και πως το Φανάρι θα τηρήσει στάση αναμονής μέχρι τη συνεδρίαση της Συνόδου κατά την οποία θα αξιολογηθεί το ζήτημα επισήμως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...