Ιστορία

Δημοσιογράφοι, σταματήστε τον εκβαρβαρισμό - Δεν υπάρχει Μαύρη Θάλασσα, Εύξεινο Πόντο τον λένε

Η παρακμιακή πορεία του Ελληνισμού εκφράζεται με διάφορους τρόπους. Ένας είναι η χρήση και φτωχοποίηση της γλώσσας, που γίνεται πολλές φορές σκόπιμα από εκείνους που μισούν και μάχονται οτιδήποτε Ελληνικό.

Με αφορμή την κρίση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στον Κιμέριο Βόσπορο, που συνδέει τον Εύξεινο Πόντο με την Μαιώτιδα Λίμνη, τα ελληνικά ΜΜΕ, στην συντριπτική τους πλειονότητα, αντί να χρησιμοποιούν τους γεωγραφικούς όρους που θεσπίστηκαν από τους Έλληνες και ίσχυαν για αιώνες και χιλιάδες χρόνια, χρησιμοποιούν κατά κόρον τους γεωγραφικούς όρους που καθιέρωσαν οι Τούρκοι και οι Ρώσοι, που εμφανίστηκαν στην περιοχή τα τελευταία χίλια χρόνια.

Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους λοιπόν:
Το Κερτς είναι το Παντικάπαιον
Τα Στενά του Κερτς είναι ο Κιμμέρειος Βόσπορος
Αζοφική θάλασσα είναι η Μαιώτιδα Λίμνη
Μαύρη Θάλασσα είναι ο Εύξεινος Πόντος
Κριμαία είναι η μυθική Ταυρίδα.
Ας βάλουμε τέλος στον εκβαρβαρισμό των Ελλήνων, που επιχειρείται με διάφορους τρόπους, ένας από τους οποίους η υιοθέτηση γεωγραφικών όρων και τοπωνυμίων που καθέρωσαν οι βάρβαροι, εκτοπίζοντας τα αντίστοιχα ελληνικά.
Ας πούμε ένα ηχηρό όχι στον εκβαρβαρισμό.

Σ.Κ.

infognomon

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...