Κυπριακό

Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα στην ΑΟΖ - Nέες απειλές από την Άγκυρα

Τα πετρέλαια έχουν δημιουργήσει νέα προβλήματα στις ήδη τεταμένες σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Η Άγκυρα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην Κύπρο και στα περίχωρα της και δεν πρόκειται να επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το συγκεκριμένο μήνυμα έστειλε ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάϊ το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ανατολίας.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην ΑΟΖ, ο κ. Οκτάϊ δήλωσε τα εξής: «Παρακολουθούμε ενέργειες στο διεθνές σκηνικό της ε/κ πλευράς για την εκμετάλλευση των πηγών των υδρογονανθράκων, τις οποίες μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως μονομερείς και τετελεσμένα γεγονότα. Συνεχίζονται οι σεισμικές έρευνες της Τουρκίας στην περιοχή, όπου υπάρχουν ζώνες οι οποίες ανήκουν εξολοκλήρου στην Τουρκία και στην ΤΔΒΚ. Δεν θα επιτραπεί η δημιουργία ερωτηματικών σχετικά με αυτές τις περιοχές».

Ο κ. Οκτάϊ δήλωσε ότι αυτή την στιγμή το Μπαρμπαρός και το Φατίχ διεξάγουν έρευνες στην περιοχή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία δεν φέρει την πολυτέλεια να αφήσει μόνη της την Κύπρο στην περιοχή.

Ο κ. Οκτάϊ ανέφερε ότι μετά την αλλαγή του πολιτεύματος στην Τουρκία, στην Άγκυρα το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών εστιάζουν στις εξελίξεις που αφορούν την Κύπρο και την τ/κ κοινότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...