Κοινωνία

«Δεν δολοφόνησα την κόρη μου, την τεμάχισα» - Ανατριχιαστική κατάθεση του πατέρα της μικρής Άννυ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη φρικτή υπόθεση της φρικτής δολοφονίας της 4χρονης Άννυς από τον πατέρα της.

Κατηγορούμενοι είναι ο πατέρας της Άννυ, Στανισλάβ Μπακατσίεβ (Σάββας), η μητέρα της, Δημητρίνα Μπορίβα, καθώς και ο φίλος του πατέρα της, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Στην κατάθεσή του, ο πατέρας αρνήθηκε ότι δολοφόνησε την κόρη του ωστόσο παραδέχτηκε ότι τεμάχισε το πτώμα της. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι θα ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας για τον εντολέα του από ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που αντιμετωπίζει, σε θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Η γιαγιά και ο παππούς της 4χρονης, κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι πληροφορήθηκαν την εξαφάνιση της εγγονής τους από τη μητέρα της Άννυ, ενώ έμαθαν για τη δολοφονία από την τηλεόραση.

Όπως είπαν, οι γονείς της Άννυ είχαν έρθει στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά και κρατούσαν την εγγονή τους για ορισμένα χρονικά διαστήματα στη Βουλγαρία, όπου οι γονείς της την επισκέπτονταν κάθε τρεις μήνες. Επίσης, ανέφεραν ότι δε γνώριζαν ότι ο πατέρας της εγγονής τους ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Η μητέρα του Σάββα, πατέρα της 4χρονης, στην κατάθεση της υποστήριξε ότι είναι βέβαια ότι ο γιος της δε δολοφόνησε την κόρη του και χαρακτήρισε τον γιο της «καλό παιδί που εμπλέκεται με κακές παρέες». «Δεν τον θεωρώ ικανό να σκοτώσει το παιδί του. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι το παιδί χάθηκε. Δεν πιστεύω ότι ο Σάββας έκανε κάτι. Ο γιος μου είναι ένα πολύ καλό παιδί, σας παρακαλώ..».

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας κατέθεσε για την κατάσταση που βρισκόταν η μητέρα της 4χρονης, όταν πληροφορήθηκε τη δολοφονία της κόρης της:

«Η κατηγορούμενη ήταν εξαντλημένη, ήθελε να αυτοκτονήσει. Είδα μια γυναίκα διαλυμένη, καταρρακωμένη. Εξέφρασε τον πόνο της με το κλάμα και την απελπισία της. "Φέρτε μου το παιδί πίσω, πείτε μου ότι δεν είναι αλήθεια", μου έλεγε. Η ίδια κατηγορεί τον εαυτό της γιατί δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι το παιδί της μπορούσε να έχει αυτή την κατάληξη με τον πατέρα της».

Σημειώνεται ότι σε πρώτο βαθμό ο πατέρας της Άννυ και ο συγκατηγορούμενός του Νικολάι, είχαν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης τριών ετών. Όσο για τη μητέρα της μικρής αντιμετώπιζε την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της είχε επιβληθεί εξαετής φυλάκιση με αναστολή στην έφεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ