Εσωτερική Ασφάλεια

«Δακτύλιος» τρομοκρατίας στην Ελλάδα - Αμερικανοί κομάντος μέσα στην Αθήνα για την «Jackal Stone 2018» - Ηχηρή παρουσία από την ειδική μονάδα της ΕΛ.ΑΣ.

Άσκηση στην περιοχή του Αγίου Κοσμά και του Ελληνικού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην οποία συμμετείχαν μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, αλλά και της Διοίκησης των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Στην περιοχή διεξήχθη η τελική φάση «της συνεκπαίδευσης ‘’Jackal Stone’’, των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, σε συνεργασία με τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Το τελικό στάδιο της συνεκπαίδεviaυσης αφορά ‘’ασκήσεις για την προστασία από ασύμμετρες απειλές και προστασία και διάσωση πολιτών από θεομηνίες και άλλου είδους φυσικές καταστροφές’’»!

Επί της ουσίας, η άσκηση "Jackal Stone 2018" πρόκειται για άσκηση που πραγματοποιεί συστηματικά η SOCEUR στην Ευρώπη και φέτος έχει συμφωνηθεί να γίνει στην Κρήτη, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας.

Η πραγματοποίηση της φετινής «Jackal Stone» στην Ελλάδα συμφωνήθηκε πριν από αρκετούς μήνες και οι λεπτομέρειές της καθορίστηκαν σε «κλειστές» συναντήσεις αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Σε ορισμένες από αυτές, το «παρών» φέρεται να έδωσε ο διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. ταξίαρχος Πέτρος Τζεφέρης, στον οποίο –κατά πληροφορίες– ανετέθη το τεχνικό σκέλος της άσκησης.

Oπως και οι προηγούμενες, έτσι και η φετινή «Jackal Stone» θα είναι διακλαδική. Θα συμμετάσχουν σε αυτή, εκτός των Αμερικανών κομάντος που συγκροτούν τη SOCEUR, στελέχη των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού καθώς και άνδρες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα προηγούμενα χρόνια, την άσκηση φιλοξένησαν, μεταξύ άλλων, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Γερμανία. Ενδεικτικό του μεγέθους της άσκησης είναι ότι στη Γερμανία είχαν συμμετάσχει πάνω από 900 στελέχη ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ε.Ε., καθώς και κομάντος από οκτώ ευρωπαϊκά κράτη.

Προ ενός έτους ο διοικητής της SOCEUR είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και είχε συναντήσει και τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Αμερικανός πρέσβης: Εντυπωσιασμένος από τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο αμερικανός πρέσβης από την άσκηση ειδικών δυνάμεων που έγινε σήμερα στο Ελληνικό, ο Τζέφρι Πάιατ.

Στο πλαίσιο αυτό ανάρτησε σε σελίδα κοινωνική δικτύωσης, στο φόντο των οποίων εμφανίζεται και το σύγχρονο αεροσκάφος ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ v-22 osprey το οποίο στρέφοντας τους έλικές του μπορεί να μετατραπεί από αεροσκάφος σε ελικόπτερο, τις οποίες συνόδευσε με το εξής σχόλιο:

«Εντυπωσιασμένος από τον επαγγελματισμό και την αρτιότητα που επιδείχθηκε σήμερα από την συνεργασίας Ελληνικών και Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων.

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Ακτοφυλακή, την Ελληνική Αστυνομία, το Ελληνικό υπουργείο Άμυνας, την διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ. Σπουδαία επίδειξη του πως η Ελλάδα κατέχει τον ρόλο του πυλώνα σταθερότητας».

Αναφορές για ισλαμιστές στην Ελλάδα

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω αυξανόμενου αριθμού αναφορών περί ύπαρξης ισλαμιστών μαχητών που συχνάζουν στρατόπεδα προσφύγων στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από ένα και πλέον μήνα, αντιτρομοκρατικές μονάδες της ΕΛΑΣ συμμετείχαν στη διερεύνηση μιας θανατηφόρας διένεξης μεταξύ Αφγανών και Σύρων προσφύγων σε στρατόπεδο της Μαλακάσας έξω από την Αθήνα, λόγω υποψιών ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονταν σε ισλαμιστικές οργανώσεις.

Τονίζουμε επίσης τις δηλώσεις του υπουργού άμυνας, Πάνου Καμμένου, για την ελληνοαμερικανική συνεργασία, ο οποίος αναφέρθηκε στον νέο τομέα ευθύνης που αναμένεται να κληθεί να αναλάβουν οι ειδικές δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο ίδιος, κατά την διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων» τόνισε: «Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, την ευθύνη μιας περιοχής, ιδιαίτερα αυτής που είναι μεταξύ της Κρήτης, του Σουέζ, της Κύπρου και της Μάλτας, όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση παράνομων όπλων, πετρελαίου, ναρκωτικών, που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

Άρα αναλαμβάνουμε έναν τομέα ευθύνης που θα πρέπει να μας βάλει μπροστά, ως μια χώρα ενήμερη στην αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής. Η δική σας εκπαίδευση, τους τελευταίους μήνες, σε θάλασσα και στεριά, θα οδηγήσει τις επόμενες εκπαιδεύσεις».

Μιλάμε για μια τεράστια περιοχή που θα εμπλέξει ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και φυσικά τις ειδικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο η αμυντική συνεργασία των Ελλήνων βατραχανθρώπων με τους Αμερικανούς υποβρύχιους κομάντος στη Σούδα αλλά και αλλού είναι κάτι παραπάνω από στενή το τελευταίο διάστημα.

Επίλεκτοι Έλληνες κομάντος μαζί με Αμερικανούς ειδικούς προετοιμάζονται εντατικά για να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις τεράστιες προκλήσεις στην Α.Μεσόγειο, ενόψει πιθανής μετακίνησης ισλαμιστών προς Ευρώπη μεριά, τώρα που θα τελειώσει το ζήτημα της Συρίας.

https://www.youtube.com/watch?v=Dhek6rpSJLE

https://www.youtube.com/watch?v=4xHsHDjbEBc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...