Κοινωνία

Δίκη για την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου: Διατάχθηκε η σύλληψη μάρτυρα για ψευδορκία - Υπέπεσε σε αντιφάσεις

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα μετά την κατάθεσή του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου βασικός μάρτυρας, για τον οποίο η έδρα, λόγω των αντιφάσεων που υπέπεσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσή του, διέταξε την σύλληψή του για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο μάρτυρα το δικαστήριο είχε διατάξει βίαια προσαγωγή, κάνοντας δεκτό αίτημα της πολιτικής αγωγής, η οποία είναι πεπεισμένη πως το συγκεκριμένο πρόσωπο γνωρίζει πολλά για τις συνθήκες απαγωγής του 26χρονου νέου, τον Αύγουστο του 2012.

Η σημερινή εξέλιξη με σύλληψη του μάρτυρα για ψευδορκία έδωσε ελπίδες στη μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, η οποία ακόμη αναζητεί τη σορό του παιδιού της.

Η κυρία Θεοδωράκη με δάκρυα στα μάτια ανέφερε: «Είμαι χαρούμενη. Ευχαριστώ πολύ το δικαστήριο, σίγουρα θα βγάλουν άκρη και θα βρω τα κόκαλα του παιδιού μου». Μάλιστα, η ίδια έκανε έκκληση στο μάρτυρα να πει την αλήθεια: «Είναι πατέρας, τον παρακαλώ να πει την αλήθεια να μας αποκαλύψει πού έκαψε και έθαψε το παιδί μου. Έχει δύο παιδιά, ας τα σκεφτεί. Θέλω να μου πει πού το έχει πετάξει και με τα χέρια μου να σκάψω και να πάρω τα κοκαλάκια του παιδιού μου».

Νωρίτερα, ο συγκεκριμένος μάρτυρας καταθέτοντας στη δίκη, φάνηκε πως δεν ήταν σε θέση ή δεν ήθελε να δώσει ολοκληρωμένες και πειστικές απαντήσεις για το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τον 73χρονο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης. Σε επίμαχες συνομιλίες μεταξύ του μάρτυρα και του κατηγορούμενου ακούγονται μεταξύ άλλων οι εξής φράσεις: «Ας το τελειώνουμε. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Όλα είναι υπό έλεγχο».

Επίμονα τα μέλη της έδρας ρωτούσαν τον μάρτυρα για το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών αλλά εκείνος κατέθεσε πως με τον 73χρονο συζητούσαν για τη δουλειά την οποία ο κατηγορούμενος του είχε πει ότι θα του έβρισκε.

Τα μέλη της έδρας προειδοποίησαν τον μάρτυρα πως η κατάθεσή του δεν θα θεωρηθεί ολοκληρωμένη, εάν δεν αποφασίσει να μιλήσει. «Μόνο για τη δουλειά μιλάγαμε, εάν μου βρήκε δουλειά», έλεγε ο μάρτυρας, ο οποίος μάλιστα ορκιζόταν στα παιδιά του για όσα κατέθετε.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης αναφέρθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με ημερομηνία 28 Αυγούστου 2012, στην οποία ο μάρτυρας λέει στον κατηγορούμενο ότι έκανε 400 χλμ.

Χαρακτηριστικός ήταν ο εξής διάλογος μεταξύ μελών της έδρας και του μάρτυρα:

Δικαστής: Γιατί τον πήρατε τηλέφωνο (σ.σ. τον 73χρονο κατηγορούμενο) να τον ενημερώσετε για τα χιλιόμετρα που κάνατε; Για ποιο λόγο; Για ποια δουλειά ήσασταν;

Μάρτυρας: Είχαμε πάει κάρβουνα με σακιά σε ταβέρνες.

Δικαστής: Την λέξη ταβέρνες όμως δεν την αναφέρετε. Μήπως ήταν το κάλυμμα τα κάρβουνα και μεταφέρατε κάτι άλλο; Τι κουβαλάγατε μαζί με τα κάρβουνα κύριε μάρτυρα; Πείτε την αλήθεια.

Μάρτυρας: Μόνο κάρβουνα…

Δικαστής: Γιατί είπατε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχατε με τον κατηγορούμενο «όλα υπό έλεγχο»;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Δικαστής: Εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε.

Μάρτυρας: ...Για τη δουλειά με τα κάρβουνα, ότι πήγαμε καλά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...