Οικονομία

Γ. Σταθάκης: Τελειώνει ο νόμος Κατσέλη - Τα Χριστούγεννα η νέα ρύθμιση

Νέα ρύθμιση για την πρώτη κατοικία, που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη ο οποίος λήγει στα τέλη του Δεκεμβρίου, προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογραμμίζει ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας παραμένει στρατηγικό σημείο της πολιτικής μας», επισημαίνοντας ότι «η οριστική έξοδος από το μνημόνιο μάς επιτρέπει την αυτόνομη χάραξη της οικονομικής πολιτικής με επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα ρύθμιση «θα κινείται στο ίδιο πνεύμα, της προστασίας, δηλαδή, της πρώτης κατοικίας με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και τον ταυτόχρονο εξοβελισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης αποκλείει «κατηγορηματικά» οποιαδήποτε αύξηση των τιμολογίων, υπογραμμίζοντας ότι κομβικό σημείο για την ανάπτυξη είναι «η μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφορών και ενέργειας που περιλαμβάνει έναν κύκλο πολύ μεγάλων επενδυτικών έργων».

Για τη συμφωνία με την Εκκλησία εξέφρασε τη θέση ότι πρόκειται για «ουσιαστική μεταρρύθμιση εκσυγχρονισμού του κράτους», σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση έχει εξοικειωθεί με την ιδέα μιας μεγάλης βεντάλιας θεμάτων, τομών και μεταρρυθμίσεων που θα ολοκληρώσουμε στην τρέχουσα θητεία μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές