Εκκλησία

Γορτύνης Μακάριος: Η Κρήτη μένει εκτός Συντάγματος και μακριά από τις διαβουλεύσεις παρά το αγωνιστικό της πνεύμα

Η Κρήτη εκφράζει διαρκώς τα παράπονά της για τη στάση της υπόλοιπης εκκλησίας απέναντι της. Φαίνεται να μην την υπολογίζει κανείς στις διαβουλεύσεις που την αφορούν.

Ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, μιλώντας σήμερα στον 98.4 αποκάλυψε ότι πέραν της συμφωνίας Ιερώνυμου – Τσίπρα, υπάρχει ακόμη πιο ουσιαστικό θέμα για την Εκκλησία Κρήτης που διοικείται από δικό της Καταστατικό Χάρτη, αφού από τις προτεινόμενες υπό αναθεώρηση διατάξεις, η Εκκλησία του νησιού εμφανίζεται να μένει εκτός Συνταγματικού πλαισίου με άδηλο μέλλον, όταν είναι γνωστό και διαχρονικό το ημιαυτόνομο του χαρακτήρα της με την απευθείας υπαγωγή της στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Όπως είπε ούτε η Πολιτεία ενημέρωσε για τις επί 3 χρόνια διαβουλεύσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ούτε ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος, αισθάνθηκε την ηθική έστω υποχρέωση να ενημερώσει την Εκκλησία Κρήτης, παρότι γνωρίζει ότι υπάγεται σε διαφορετικό καθεστώς από την αυτοκέφαλη εκκλησία της Ελλάδας.

Ο Γορτύνης Μακάριος, αφού ξεκαθάρισε ότι είναι κόκκινη γραμμή και η βίαιη ανατροπή του εργασιακού καθεστώτος των ιερέων και στη Κρήτη, προχώρησε σε αποκαλύψεις για το κτηματολόγιο ακόμη και για τις περιουσίες του δημοσίου, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι η τοπική Εκκλησία δεν αναμιγνύετε σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά διαχρονικά αντιμετώπισε με αγωνιστικό πνεύμα κάθε απόπειρα κυβερνήσεων και κυβερνήσεων να παρέμβουν με λάθος τρόπο σε θέματα, που όπως είπε και ο ίδιος με πνεύμα διαλόγου , ασφαλώς και χρήζουν επανεξέτασης. Αλλά όταν από την μέχρι σήμερα συνεννόηση , η Εκκλησία Κρήτης είναι εκτός , αυτό είναι και απόδειξη ότι κάποιοι μας θεωρούν πολίτες «Β! κατηγορίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ