Εκκλησία της Ελλάδος

Γεννηματά: «Οι απλοί ιερείς κινδυνεύουν να είναι θύματα των κομματικών σκοπιμοτήτων του Τσίπρα»

Τις ενστάσεις και διαφωνίες τους για την πρόθεση συμφωνίας Κράτους και Εκκλησίας και το νέο τρόπο της μισθοδοσίας τους, συζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με την αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, κατά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο της στη Βουλή.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια με τους ιερείς και ζήτησε να ξεκινήσει νηφάλιος διάλογος για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας.

«Οι Έλληνες κληρικοί, οι απλοί ιερείς, κινδυνεύουν να είναι τα θύματα των κομματικών σκοπιμοτήτων του κ. Τσίπρα. Ως εδώ. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, χρησιμοποιώντας μάλιστα χρήματα του Ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να παίζει με τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ιερωμένων.

Ζητώ να σταματήσουν αυτά τα σχέδια. Και ήρεμα, νηφάλια, υπεύθυνα, με αλληλοσεβασμό να συζητήσουμε με την Εκκλησία για το διακριτό ρόλο της έναντι της Πολιτείας. Είναι ζήτημα δημοκρατίας για την Εκκλησία και την Πολιτεία», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ