Κόσμος

Βρετανία: 16χρονος «χώνει» το κεφάλι του πρόσφυγα συμμαθητή του στο νερό και μετά το ανεβάζει στα social media (βίντεο)


Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η επίθεση που δέχθηκε ένας 15χρονος πρόσφυγας από τη Συρία από 16χρονο συμμαθητή του.

Μάλιστα, ο 16χρονος δράστης της επίθεσης ανέβασε την πράξη του στα social media. Το θλιβερό αυτί περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Βρετανίας και συγκεκριμένα στο Δυτικό Yorkshire, σε διάλειμμα από τα μαθήματα.

Ο 16χρονος φαίνεται να σέρνει το συνομήλικο θύμα του προτού του βάλει το πρόσωπο στο νερό και του κάνει το μαρτύριο του εικονικού πνιγμού. Ο ανήλικος δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, κατηγορείται για επίθεση και θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σε διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει στηθεί για τη στήριξη του 15χρονου συγκεντρώθηκαν 50.000 βρετανικές λίρες, τις πρώτα 24ώρα από τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Το παιδί, το οποίο εγκατέλειψε μαζί με την οικογένειά του την πόλη Χομς της Συρίας, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι ITV πως πλέον φοβάται να πάει στο σχολείο. «Ξυπνάω το βράδυ και κλαίω γι’αυτό. Νομίζουν ότι είμαι διαφορετικός, διαφορετικός από αυτούς. Δεν αισθάνομαι ασφαλής στο σχολείο. Καμιά φορά λέω στον πατέρα μου ότι δεν θέλω να πάω. Έκλαιγα , δεν ήθελα να κάνω τίποτα γιατί σέβομαι τους κανόνες του σχολείου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 15χρονος μαθητής.
https://www.youtube.com/embed/5Pkq7fAS6ww

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ