Πολιτική

Βορίδης: Είστε εθνομηδενιστές – Χριστοδουλοπούλου: Είσαι θεωρητικός της ακροδεξιάς

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας προκαλεί η συζήτηση για την Αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος περί θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους.

Ο κ. Μάκης Βορίδης (ΝΔ) μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αναφέρθηκε σε εθνομηδενιστές που επιχειρούν να καταργήσουν την θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων. Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κατάρρευση του κομμουνισμού επιθυμεί σήμερα εκδικητικά να καταργήσει τη θρησκευτική και την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων, εξ ου και επιθυμεί τον διαχωρισμό Κράτους -Εκκλησίας. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το επιχείρημά του για τον Σταυρό στη σημαία ενώ αναφέρθηκε και στις θρησκευτικές εορτές λέγοντας: «Είστε εθνομηδενιστές. Ο Εσταυρωμένος δεν θα μπορεί να βρίσκεται ούτε στα δικαστήρια ούτε στα σχολεία. Να μην αποκρύπτετε την αλήθεια. Να πείτε στον λαό ότι αν συνεχίσουν να εορτάζονται οι θρησκευτικές εορτές, θα είναι επειδή είναι έθιμο. Αυτό πλήττει ευθέως τη θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων».

Απαντώντας η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε τον κ. Βορίδη ως «θεωρητικό της ακροδεξιάς στην χώρα».

«Το ζήτημα των κοινωνικών ταυτοτήτων το ανέδειξε η Αριστερά. Κύριε Βορίδη είστε θεωρητικός της ακροδεξιάς, η οποία βέβαια είναι μειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία και δεν έχει σχέση με τους κατσαπλιάδες της Χρυσής Αυγής. Πρέπει όμως να το επισημοποιήσετε για να δείτε τι θα κάνετε» σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος όταν θεωρεί ότι υπάρχουν ώριμα ζητήματα να συζητηθούν και να νομοθετηθούν. «Το κάναμε με τις Πρέσπες, το κάνουμε και τώρα. Να ανακόψουμε το αυγό του φιδιού τώρα που προσπαθεί να γίνει κυρίαρχο» είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Ανταπαντώντας ο κ. Βορίδης σημείωσε «Στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως όποιος υπερασπίζεται την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα είναι ακροδεξιός. Το αφήνω προς κρίσιν. Είναι προφανές πως είναι κακοποίηση της ίδιας της έννοιας που συνέχει μια κοινωνία και από την οποία ασκούνται οι εξουσίες. Σκληρή κακοποίηση».

Για συναλλαγή Τσίπρα – Ιερώνυμου έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Νωρίτερα, για το ίδιο θέμα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου ως συναλλαγή που επιχείρησε να εξασφαλίσει την σιωπή της ιεραρχίας στην συνταγματική αναθεώρηση των άρθρων που καθορίζουν τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.«Πρόκειται για αντάλλαγμα προκειμένου να μην υπάρξουν αντιρρήσεις της Εκκλησίας για τη συζητούμενη πιθανή τροποποίηση του άρθρου 3» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος επισήμανε μάλιστα πως η κυβέρνηση με τις υποσχέσεις περί 10.000 προσλήψεων αποπειράθηκε να εξαπατήσει την κοινή γνώμη για απόπειρα εξαπάτησης της κοινής γνώμης. «Έχω ακούσει τις θεωρίες, περί διοικητικών δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνδέονται με όρους δημοσίου δικαίου με τον φορέα τους. Αλλιώς γιατί οι ιερείς συνταξιοδοτούνται με πολιτική σύνταξη; Άνθρακες ο θησαυρός. Κολοσσιαία φούσκα η οποία διατάραξε την κατάσταση στις σχέσεις Κράτους -Εκκλησίας αλλά και στην κοινωνία. Τώρα που έσκασε η φούσκα και πήγαν όλοι στα μεγέθη τους και αποκαλύφθηκαν οι σκοποί τους μπορούμε να συζητήσουμε πιο ήρεμα για το άρθρο 3» ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως υπάρχει παρερμηνεία του όρου «επικρατούσα» θρησκεία ακόμα και από το Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι ο όρος επικρατούσα θρησκεία δεν νοείται να περιορίζει τις διατάξεις του άρθρου 13 του Συντάγματος περί θρησκευτικής ελευθερίας. Τέλος επανέλαβε την πρότασή του για πλήρη διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας εξηγώντας πως η λύση μπορεί να βρεθεί με την ένταξη μιας ερμηνευτικής δήλωσης κάτω από το άρθρο 3 η οποία θα υπογραμμίζει πως το άρθρο 3 δεν θεμελιώνει αποκλίσεις από τη θρησκευτική ελευθερία και το άρθρο 13.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές