Κόσμος

Βίντεο – σοκ: «Μαύρη χήρα» ανατινάζεται μπροστά στην κάμερα στην Τσετσενία


Το βίντεο καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο στην Τσετσενία. Μια γυναίκα καλυμμένη από το κεφάλι μέχρι τα πόδια με μαύρο χιτζάμπ, πλησίασε το αστυνομικό φυλάκιο που βρισκόταν στις παρυφές του Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας.

Έγινε αντιληπτή από τον φρουρό, ο οποίος από μακριά της ζήτησε να σταματήσει. Εκείνη συνέχισε να προχωρά.

Αμέσως τέθηκαν σε επιφυλακή οι πάντες και η περιοχή ζώστηκε από πάνοπλους αστυνομικούς και στρατιώτες. Η γυναίκα συνέχιζε να αγνοεί τις συστάσεις τους. Κάτω από το μαύρο χιτζάμπ ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά και ήθελε να σπείρει τον θάνατο.

Το όνομα της ήταν Καρίνα Σπυριντόνοβα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι κόρη γνωστού πολιτικού από τα Ουράλια που έχει ασπαστεί το Ισλάμ.

Οι φρουροί την απομόνωσαν στη μέση ενός δρόμου αφού πρώτα είχαν διακόψει την κυκλοφορία. Η γυναίκα «τράβηξε το κορδόνι» και πυροδότησε τα εκρηκτικά. Ανατινάχτηκε χωρίς να προκαλέσει άλλα θύματα.

Πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν ότι στο σπίτι της βρέθηκε ένα σημείωμα σύμφωνα με το οποίο ζητάει 21 φορές συγνώμη από τον Αλλάχ. Οι διωκτικές αρχές αναζητούν συνενόχους της ενώ σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι γυναίκες τρομοκράτες στην Τσετσενία έχουν ονομαστεί «μαύρες χήρες», επειδή αρχικά ήταν σύζυγοι, αδελφές ή μητέρες θυμάτων του πολέμου με τη Ρωσία.
https://www.youtube.com/embed/4bBOZ2rkPIs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ