ΗΠΑ

Βίντεο σοκ: Αμερικανοί αστυνομικοί πυροβολούν μαύρο νεαρό επειδή... κρατούσε κινητό


Σοκ έχει προκαλέσει στην αμερικανική κοινή γνώμη η δημοσιοποίηση ενός ακόμη βίντεο που δείχνει έναν μαύρο νεαρό να τραυματίζεται από πυρά αστυνομικών, χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό για να τους προκαλέσει και χωρίς να οπλοφορεί.

Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου καταγράφει τη στιγμή που ο 19χρονος Τζέρι Σμιθ Τζούνιορ, από το Μιλγουόκι των ΗΠΑ, τραυματίζεται από το όπλο του ενός από τους τρεις αστυνομικούς που τον καταδίωκαν σε ταράτσα κτιρίου, τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως μπορεί κανείς να δει στο οπτικό υλικό, που τραβήχτηκε από την ενσωματωμένη κάμερα στη στολή του ενός αστυνομικού, οι τρεις άνδρες ακολουθούν τον νεαρό στην ταράτσα, όπου εκείνος προσπαθεί να κρυφτεί, τρομαγμένος.

Στο χέρι του 19χρονου δεν υπάρχει κανένα όπλο, παρά μόνο ένα κινητό τηλέφωνο, με το οποίο προσπαθούσε εκείνη την ώρα να καλέσει τη μητέρα του.

Ο ένας αστυνομικός «στριμώχνει» τον μαύρο νεαρό στην ταράτσα και, μπερδεύοντας προφανώς το κινητό του για όπλο, τον πυροβολεί, παρά το γεγονός ότι ο νεαρός είχε σηκώσει προηγουμένως ψηλά τα χέρια και επιχειρούσε να πέσει στο έδαφος.
https://www.youtube.com/embed/7H-6cPC-GDw
Ο 19χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε στον γοφό, δήλωσε στο δικαστήριο ότι μέχρι σήμερα η σφαίρα παραμένει καρφωμένη στο σώμα του, αφού η αφαίρεσή της δεν στάθηκε δυνατή. Αυτό σημαίνει ότι για όλη την υπόλοιπη ζωή του θα έχει μερική παράλυση στο ένα του πόδι.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο αστυνομικοί προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον 19χρονο στον δρόμο, καθώς έμοιαζε με την περιγραφή ενός υπόπτου που έψαχναν. Παρότι δεν ήταν το άτομο που αναζητούσαν, ο νεαρός τρόμαξε και τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον κυνηγήσουν και να τον στριμώξουν στην ταράτσα.

Το περιστατικό θα μπορούσε ευκολα να είχε καταλήξει σε τραγωδία, αφού η μία από τις τρεις σφαίρες των αστυνομικών «έγδαρε» το κεφάλι του Σμιθ Τζούνιορ, ενώ για μόλις λίγα εκατοστά δεν καρφώθηκε στο μυαλό του.

«Πραγματικά δεν ξέρω γιατί μου έριξαν. Εντάξει, το έβαλα στα πόδια, αλλά ο αστυνομικός στον δρόμο άρχισε να μου φωνάζει και με τρόμαξε πολύ», λέει σήμερα ο νεαρός.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και η τελική παραμονή τους ή μη στην υπηρεσία θα εξαρτηθεί από την δικαστική έκβαση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ