Κόσμος

Αρχαιολογική σκαπάνη: Βρέθηκε το δαχτυλίδι του Ποντίου Πιλάτου με το όνομα στα ελληνικά!

Το δαχτυλίδι του Πόντιου Πιλάτου ανακαλύφθηκε σε χώρο κοντά στη Βηθλεέμ...

Στην πραγματικότητα το όνομα του Ρωμαίου κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ, Ποντίου Πιλάτου, αποκρυπτογραφήθηκε και αναγνωρίστηκε τώρα σε ένα χάλκινο δαχτυλίδι που ανακαλύφθηκε πριν από 50 χρόνια.

Η ισραηλινή εφημερίδα Ha'aretz αναφέρει ότι ένας χάλκινος δακτύλιος που βρέθηκε πριν από 50 χρόνια στην ανασκαφή κοντά στη Βηθλεέμ ανακαλύφθηκε ότι φέρει το όνομα του Ποντίου Πιλάτου, του Ρωμαίου κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ και του ανθρώπου που διέταξε τη σταύρωση του Ιησού σύμφωνα με Καινή Διαθήκη.

Η Ha'aretz αναφέρει ότι το όνομα ανακαλύφθηκε στο δαχτυλίδι με τη χρήση ειδικής φωτογραφικής μηχανής στα εργαστήρια της υπηρεσίας Ισραηλινών Αρχαιοτήτων. Τα γράμματα του δακτυλίου περιγράφονται στην ελληνική γραφή "Πιλάτος".

Ο καθηγητής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Danny Schwartz είπε στην Ha'aretz ότι το Πιλάτο ήταν ένα σπάνιο όνομα στο Ισραήλ. "Δεν γνωρίζω κανέναν άλλο Πιλάτο από την εποχή κι ο δακτύλιος δείχνει ότι ήταν άνθρωπος με θέση και πλούτο", δήλωσε ο Schwartz, σύμφωνα με το άρθρο.

Το δαχτυλίδι είναι ένας δακτύλιος, κοινός στην αρχαιότητα, και χρησιμοποιείται για τη σφράγιση επιστολών και τη σφράγιση των επίσημων εγγράφων χρησιμοποιώντας λιωμένο κερί. "Οι ερευνητές πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε από τον κυβερνήτη στην καθημερινή εργασία ή ανήκε σε κάποιον από τους υπαλλήλους του ή κάποιον στο δικαστήριο του, ο οποίος θα το χρησιμοποίησε για να υπογράφει με το όνομά του", αναφέρει η Ha'aretz.

Προσθέτοντας επιχειρήματα στην πιθανότητα ότι αυτός ο δακτύλιος ανήκε στον Πόντιο Πιλάτο της Καινής Διαθήκης επισημαίνεται ότι αυτός ο τύπος δαχτυλιδιού ήταν ένα «σήμα κατατεθέν» του ιππικού στη ρωμαϊκή εποχή, όπου ανήκε ο Πιλάτος, αναφέρει η Ha'aretz.

Το δαχτυλίδι βρέθηκε αρχικά από τον καθηγητή Gideon Forster του Εβραϊκού Πανεπιστημίου λίγο μετά τον πόλεμο των έξι ημερών το 1968-69, αναφέρει η Ha'aretz.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...