Κυβέρνηση

Αποκαλυπτικός διάλογος Τσίπρα – Νετανιάχου για τον αγωγό EastMed στα Βαλκάνια (βίντεο)


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνάντησής του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στο περιθώριο της Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Σερβίας – Ρουμανίας, που πραγματοποιείται στη Βάρνα αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ.

Ο διάλογος μεταξύ του πρωθυπουργού και του Μπένζαμιν Νετανιάχου μπροστά στις κάμερες, είναι χαρακτηριστικός:

ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: Αλέξη χαίρομαι πολύ που σε βλέπω, θέλω να σου μιλήσω για τον αγωγό EAST MED, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό νέο για την Ελλάδα όπως επίσης για την Κύπρο και την Ευρώπη. Θα ήταν ένα μεγάλο όφελος για τους λαούς μας.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Φυσικά. Και εγώ χαίρομαι που σε βλέπω στη Βάρνα, φαίνεται ότι μπορούμε να συνεργαστούμε πιο επικοδομητικά όχι μόνο για τις χώρες μας αλλά και για όλη την ευρύτερη περιοχή.

ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: Απολύτως.Αυτός είναι ο σκοπός μας.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Και όπως ανέφερα νωρίτερα,ο αγωγός EAST MED είναι ένα πολύ σημαντικό έργο. Συγκεκριμένα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την δυνατότητα να έχουμε στα σχέδια μας τα βαλκάνια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην διαφοροποίηση των ενεργειακών κανόνων στην περιοχή.

ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: Πρέπει να το υλοποιήσουμε. Πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Νετανιάχου πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι μπορούν να συζητούν εποικοδομητικά, τόσο στις συναντήσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο Ισραήλ όσο και τώρα με αφορμή τη Τετραμερή Σύνοδο σε μια άλλη χώρα των Βαλκανίων. Κι αυτό, γιατί, όπως τόνισε, τα Βαλκάνια έχουν μεγάλη στρατηγική σημασία και ειδικότερα για το μεγάλο πρότζεκτ του Eastmed για το οποίο υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ