Εκκλησία της Ελλάδος

Απάντηση του Μητροπολίτου Μεσσηνίας προς τον Αρχιεπίσκοπο για τα περί φούσκας

Απάντηση έδωσε πριν απο λίγη ώρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού OPENTV,  στα όσα είχε δηλώσει χθες ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σχετικά με όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στην Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, αναφέρθηκε στο θόρυβο που έχει ξεσπάσει ύστερα από το προσύμφωνο μεταξύ Εκκλησίας- Πολιτείας, λέγοντας: «Εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσω. Όλα αυτά που λέγονται για το πρόσωπό μου αλλα και για την συμφωνία είναι μια φούσκα».

Ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας για τα περί φούσκας, δήλωσε τα εξής: «Δεν φωνάζουμε στον αέρα, ούτε δημιουργούμε σαπουνόφουσκες δίχως να υπάρχει κάποιος λόγος. Η συμφωνία έτσι όπως ήρθε είναι γεμάτη ασάφειες, ανακρίβειες και προχειρότητες. Μια τέτοια συμφωνία δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή από το σώμα της Ιεραρχίας.

Ενώ για τα σενάρια που ακούγονται για την διαδοχή του Αρχιεπισκόπου είπε: «Δεν υφίστανται αυτά που λέγονται και γράφονται, ούτε σενάρια διαδοχολογίας, ούτε σενάρια υπονόμευσης του Αρχιεπισκόπου, ούτε αμφισβήτησης του Αρχιεπισκόπου».

Στο στόχαστρο του Μητροπολίτου Μεσσηνίας μπήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος, λέγοντας:«Όταν η ίδια συμφωνία γράφει ότι θα διαγραφούν οι κληρικοί από την ενιαία αρχή πληρωμών και η συμφωνία αυτή δεν αναφέρει που θα ενταχθούν μισθολογικά με ποιό καθεστώς του δημοσίου, του ιδιωτικού αορίστου της μονιμότητας της μη μονιμότητας αλλά υπάρχει μια μετέωρη και νεφελώδης κατάσταση που δεν διευκρινίζεται ποιό θα είναι το καθεστώς. Αυτή λοιπόν η συμφωνία δεν είναι προς το συμφέρον των κληρικών και των οικογενειών τους».

martyria.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ