Κόσμος

Ανακάλυψε ποντίκια στον κήπο του - Αντί να τα ξεφορτωθεί τους έφτιαξε χωριό! (εικόνες, βίντεο)


Μια απίθανη ιστορία συμβίωσης ανθρώπου με «επικίνδυνα» τρωκτικά αποκάλυψε ένας φωτογράφος από το Σέφιλντ, της βόρειας Αγγλίας, ο οποίος όταν εντόπισε ποντίκια στον κήπο του αποφάσισε να τους χτίσει ένα ολόκληρο χωριό! 

«Εβγαζα φωτογραφίες πουλιών στον κήπο μου και ξαφνικά είδα κάτι να κινείται. Κοίταξα προς το έδαφος και είδα με έκπληξη ένα ποντικάκι, σαν αυτά που ζουν μέσα στα σπίτια, να στέκεται όρθιο πάνω στο γρασίδι» λέει ο Σάιμον Ντελ.

«Εξ αρχής κατάλαβα ότι προκειται για έναν... σταρ, μπήκα μέσα στο σπίτι και του έφερα μια χούφτα φυστίκια. Τα πήρε, έφυγε, όμως λίγο μετά επέστρεψε» θυμάται ο φωτογράφος.

Ο Σάιμον αποφάσισε τότε ότι θα πρέπει να του φτιάξει ένα σπίτι, για να του προσφέρει ασφάλεια.

Ο φωτογράφος ξεκίνησε τότε το πρότζεκτ του, ενώ «βάφτισε» τον χαριτωμένο ποντικό Τζωρτζ. «Στην αρχή ήταν μόνο ένα ποντίκι. Είχε ένα κόψιμο στο αυτί του και τον καταλαβαίναμε. Αρχισα να του φτιάχνω το περιβάλλον του με ξύλα και βρύα, ενώ στη συνέχεια δημιούργησα έναν μικρό φράχτη για να μην μπορούν να πλησιάσουν οι γάτες της γειτονιάς. Παράλληλα του αφήνω φτερά πτηνών τα οποία παίρνει μέσα, τώρα που χειμωνιάζει, για να ζεσταίνεται» προσέθεσε ο Σάιμον Ντελ.

Μια με δυο ημέρες μετά, ο Σάιμον διαπίστωσε ότι ο Τζωρτζ είχε φέρει και την παρέα του μαζί, καθώς του την... έστηναν δυο ποντικάκια περιμένοντας να τους δώσει φαγητό.

Τότε ήταν που ο Σάιμον ξεκίνησε τις επεκτάσεις στις... ποντικο-κατοικίες, με συνέπεια σε λίγο διάστημα να δημιουργήσει ένα μικρό χωριό!

«Πλέον είναι τουλάχιστον πέντε οι κάτοικοι του χωριού. Υπάρχει και ένα θηλυκό που κυοφορεί και μπορεί να γεννήσει έως και 14 ποντικάκια. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επεκτείνω ακόμη παραπάνω το χωριό» λέει καταλήγοντας ο καταπληκτικός Σάιμον.

O «αρχιτέκτονας» του ποντικοχωριού Σάιμον Ντελ

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGeorgethemouseinalogpilehouse%2Fvideos%2F310142286506165%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ