Εκκλησία

Ανήκουστο! Προσβεβλημένη η Εκκλησία του Σατανά μηνύει το Netflix ... γιατί τους συσχετίζει "άδικα" με αποτρόπαιες πράξεις

Δεν υπάρχει τίποτα πια απίστευτο και γελοίο από αυτό. Αν είναι δυνατόν. Αποκαλούνται η Εκκλησία του Σατανά και αποποιούνται οποιαδήποτε σκοτεινή ενέργεια. Το Netflix και η Warner Bros βρίσκονται αντιμέτωποι με... την Εκκλησία του Σατανά. Αφορμή, ένα άγαλμα που απεικονίζει τον «Μπαφομέτ», μία «ανδρόγυνη θεότητα με κεφαλή τράγου» όπως περιγράφεται στη σχετική δικογραφία.

H αθεϊστική θρησκευτική, πολιτική και ακτιβιστική οργάνωση «Εκκλησία του Σατανά» κατέθεσε μήνυση στο Netflix και την εταιρία παραγωγής Warner Brothers ζητώντας αποζημίωση 150εκ. δολαρίων για πνευματικά δικαιώματα που παραβιάζουν το σήμα κατατεθέν τους, προκαλώντας βλάβη στην φήμη της οργάνωσής τους σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Μήλον της έριδος το άγαλμα της σατανικής οντότητας που εμφανίζεται στη σειρά του Netflix «The Chilling Adventures of Sabrina» και είναι παρόμοιο με το άγαλμα του «Μπαφομέτ», το οποίο έγινε διάσημο σε μία καμπάνια του 2014.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, το άγαλμα αυτό έχει σημαντικό ρόλο στη σειρά, ωστόσο η Εκκλησία του Σατανά υποστηρίζει πως εξαιτίας του, τα μέλη της συσχετίζονται με τους «κακούς πρωταγωνιστές» της. Οι χαρακτήρες της σειράς μεταξύ άλλων λατρεύουν τον «Σκοτεινό Άρχοντα», επιδίδονται σε κανιβαλισμό, νεκρομαντεία, φόνους και βασανιστήρια. Σύμφωνα με τον Λούσιεν Γκριβς, συνιδρυτή της Εκκλησίας του Σατανά, το εν λόγω άγαλμα έχει εξελιχθεί σε «σύμβολο που μας αντιπροσωπεύει». «Πολλοί που δεν ξέρουν για εμάς αναγνωρίζουν το άγαλμα αυτό ως εκείνο από το "Sabrina"», προσθέτει.

Η Εκκλησία του Σατανά, σύμφωνα με τον Γκριβς «δεν προάγει το κακό, αλλά αντίθετα τηρεί την βασική αρχή πως το να υποφέρει κανείς άνευ λόγου είναι κακό, και ό,τι μειώνει κάτι τέτοιο είναι καλό». Η εν λόγω «θρησκεία» θεωρεί τον Εωσφόρο ως έναν «επαναστάτη στην εξουσία του Θεού, παρά μία διαβολική οντότητα». Η θρησκευτική οργάνωση υποστηρίζει ότι απευθύνθηκε σε Netflix και Warner προκειμένου να ζητήσουν ν' απομακρύνουν το άγαλμα, ωστόσο το αίτημά τους έμεινε αναπάντητο κι έτσι αποφάσισαν ν΄ ακολουθήσουν την νομική οδό. Ωστόσο η Netflix και η Warner Bros, σύμφωνα με το δημοσίευμα αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ