Αθλητισμός

Αδιανόητο αυτό που συνέβη με Καλάθη - «Φωνάζουν» για μεταγραφή και… Πασκουάλ, έτσι αλλάζουν όλα!

Ο Παναθηναϊκός έχασε και στην Βιτόρια με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο 5-4. Και ο προβληματισμός στις τάξεις του να γίνεται ακόμη μεγαλύτερος. Ο κόσμος (και όχι μόνο) θέλει φάιναλ-φορ, αλλά με αυτή την εικόνα, καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει πραγματικότητα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν ευνοϊκό πρόγραμμα στο ξεκίνημα. Και αντί να είναι στο 7-2 ή στο 6-3, είναι στο 5-4, απολογισμός, που μόνο ικανοποιητικός δεν είναι. Οι περισσότεροι τα βάζουν με τον Πασκουάλ, άλλοι λένε ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση.

Μέσα σε όλα, ο Παναθηναϊκός έχει και το άσχημο ξεκίνημα του Νικ Καλάθη. Ο Ελληνοαμερικάνος γκαρντ έκανε πέρυσι μαγική χρονιά. Για πολλούς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας. Το ξεκίνημά του, όμως, φέτος δεν είναι καθόλου καλό. Και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια με Εφές, Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια είναι πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό.

Συνολικά στην Ευρωλίγκα έχει φέτος άθλιους αριθμούς. Εχει 9.4 πόντους ανά παιχνίδι με
41% στα δίποντα, 20.5% στα τρίποντα και 38.9% στις βολές. Δεν ήταν ποτέ ο πιο εύστοχος άνθρωπος του κόσμου, αλλά δεν περιμένεις και ποτέ να έχει τέτοια ποσοστά. Αλήθεια είναι ότι προσφέρει σε άλλους τομείς και προσφέρει και σε κομμάτια, που δεν αποτυπώνονται με αριθμούς.

Δεν είναι, όμως, μέχρι τώρα ο παίκτης, που περιμένουμε. Είναι άλλωστε το βαρόμετρο του Παναθηναϊκός, ο παίκτης, από τον οποίο εξαρτιώνται πολλά.

Τι φταίει και δεν έχει ξεκινήσει όπως πρέπει; Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Κάθε παίκτης έχει τα καλά του και τα ασχημά του στάδια. Απλά παραξενεύει επειδή ο Καλάθης πήγε τρένο πέρυσι και οι Παναθηναϊκοί, απολύτως λογικά, καλόμαθαν. Στο «τριφύλλι» πιστεύουν ότι δεν θα αργήσει ο Καλάθης να είναι έτσι, όπως πρέπει. Και όταν γίνει αυτό, τότε είναι σίγουρο ότι όλη η ομάδα θα ανέβει

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ