Καιρός

Αγριεμένη «Πηνελόπη» χτυπά τη χώρα! Χάρτες και αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός… τα βλέπει χειμωνιάτικα! Η κακοκαιρία, που ονομάσθηκε «Πηνελόπη» από την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), “χτυπά” ήδη από το βράδυ της Κυριακής, 25.11.2018, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά.

Άλλωστε και η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με την κακοκαιρία να συνεχίζεται μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, 29.11.2018!

Για την ραγδαία επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός και το πώς… επελαύνει η Πηνελόπη, μίλησε στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος ανέφερε πως περιμένουμε ακόμη και πτώση 12 βαθμών Κελσίου μέσα στην εβδομάδα!

Αναλυτικά η πρόβλεψη για την… Πηνελόπη
Ο Γιάννης Καλλιάνος, τονίζει αναλυτικά: “Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το βράδυ της Κυριακής, και αρχής γενομένης από την δυτική Ελλάδα δηλαδή από τα Επτάνησα και δυτικά Ηπειρωτικά τμήματα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες μέσα στην νύχτα θα έχουν την δυνατότητα να επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας βεβαίως με πιο εξασθενισμένη μορφή.

Πάντως αρχής γενομένης από την περιοχή της δυτικής χώρας και από αργά το βράδυ της Κυριακής και μέσα στη Δευτέρα τα φαινόμενα αυτά, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα αλλά και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Κατά την διάρκεια της Δευτέρας ο καιρός θα είναι άστατος σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά αλλά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, στη νότια Πελοπόννησο, πιθανότατα και στην Αττική τις πρωινές ώρες σε τοπικό επίπεδο και αργότερα στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και του βορείου ανατολικού Αιγαίου.

Ωστόσο αυτή η μεταβολή θα διατηρηθεί μέχρι και την Τετάρτη, τουλάχιστον, η οποία μεταβολή θα δίνει βροχές και καταιγίδες τουλάχιστον σε αρκετές περιοχές της χώρας, συνοδευόμενη από ισχυρούς νοτιάδες, έως 7 και 8 μποφόρ σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Μέχρι την Τετάρτη ο καιρός θα είναι «μαλακός» δηλαδή θα έχουμε με 18, 19 και 20 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα, όμως αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα οποία δεν είναι σίγουρα αυτή την στιγμή, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα από την Πέμπτη να έχουμε έλευση πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την Ευρώπηπου θα ρίξουν κατακόρυφα τον υδράργυρο, κατά 12 βαθμούς Κελσίου, θα ενισχυθούν οι βοριάδες στα 8,9 και 10 μποφόρ και θα έχουμε και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα”.

Καιρός – Δείτε ανά τρίωρο πώς κινείται η Πηνελόπη την Κυριακή, 25.11.2018

καιρός Πηνελόπη

Καιρός – Δείτε ανά τρίωρο πώς θα κινηθεί η Πηνελόπη την Δευτέρα, 26.11.2018

Καιρός – Δείτε ανά τρίωρο πώς θα κινηθεί η Πηνελόπη την Τρίτη, 27.11.2018

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα την Δευτέρα, 26.11.2018

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα με εκ νέου τοπικές βροχές τη νύχτα στα δυτικά.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, με ύφεση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ζάκυνθος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τα δυτικά. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα δυτικά σε νοτιοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση στα ανατολικά.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ΄Γπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων κατά τόπους από το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα νοτιά σποραδικές καταιγίδες. Ωστόσο από το μεσημέρι στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης με εκ νέου βροχές από το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και τα νοτιά 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική Κρήτη πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στις Κυκλάδες και από το βράδυ στην Κρήτη.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες αρχικά στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...