Αθλητισμός

Ήττα που «σβήνει» τα φώτα του Europa League για τον ΠΑΟΚ – Έχασε 1-0 την Βίντι (βίντεο)


O ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Βίντι με 1-0 πληρώνοντας το διπλό λάθος του Βέρνμπλουμ στο 50′ και πλέον η υπόθεση πρόκριση δεν είναι στα χέρια του. Νέα κακή ευρωπαϊκή εμφάνιση για την ομάδα του Λουτσέσκου.
Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζοντας ένα κακό πρόσωπο στην Ουγγαρία ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τη Βίντι, με 1-0, με γκολ του Μιλάνοβ στο 50′ και πλέον η υπόθεση πρόκριση δυσκόλεψε αρκετά και δεν βρίσκεται στα χέρια του.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσίασε κακό πρόσωπο στο ματς με τους Ούγγρους και στο μεγαλύτερο μέρος του δεν μπόρεσε να απειλήσει την Βίντι η οποία χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο πήρε τη νίκη, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στην αναμέτρηση με την Βίντι με αλλαγές καθώς ο Λουτσέσκου δεν είχε στην διάθεση του τον Βιεϊρίνια που ήταν τραυματίας, επιλέγοντας τον Τόσκα στο αριστερό άκρο ενώ επέλεξε να αφήσει εκτός αναμέτρησης και τους Κάνιας, Πέλκα, Μπίσεσβαρ χρησιμοποιώντας τους Σάκχοβ, Λημνιό και Ελ Καντουρί στο αρχικό σχήμα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Τσέλσι 12 (6-1)

2. Βίντι 6 (3-3)

3. ΠΑΟΚ 3 (4-5)

4. ΜΠΑΤΕ 3 (4-8)

Ο ΠΑΟΚ στο ματς με την Βίντι ήταν αρκετά κακός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τους Ούγγρους και κυρίως επιθετικά δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί. Ούτε από τον άξονα αλλά ούτε και από τις πτέρυγες που είναι το μεγάλο του όπλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είχε ούτε μια ευκαιρία στον στόχο και μόλις τρεις ενέργειες που πέρασαν πάνω από τα δοκάρια της Βίντι.

Βέβαια και οι Ούγγροι από την πλευρά τους στο πρώτο μέρος έμειναν μακριά από την εστία του ΠΑΟΚ αλλά στο δεύτερο μέρος ανέβασαν την απόδοση τους και απείλησαν περισσότερο την ομάδα του Λουτσέσκου με αποτέλεσμα να βρουν και το γκολ με τον Μιλάνοβ.

Η πρώτη ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ χάθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με το σουτ του Βέρνμπλουμ να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της Βίντι.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα λαθών και όταν ο αντίπαλος τα εκμεταλλεύεται τότε η ομάδα που τα πραγματοποιεί είναι σε δυσμενή θέση. Από ένα διπλό λάθος ο ΠΑΟΚ δέχτηκε το γκολ από την Βίντι στο 60′ της αναμέτρησης. Ο καλύτερος παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης στα προηγούμενα παιχνίδια, ο Πόντους Βέρνμπλουμ, έκανε διπλό λάθος στην ίδια φάση. Αρχικά έκανε λάθος μεταβίβαση και εν συνεχεία έχασε και τον σκόρερ ο οποίος βγήκε στην πλάτη του και πήρε την κεφαλιά.

Με το που δέχθηκε το γκολ ο ΠΑΟΚ και βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Λουτσέσκου έκανε τρεις αλλαγές προκειμένου να κάνει επιθετικότερη την ομάδα του. Ο Ρουμάνος έριξε στο παιχνίδι τους Μπίσεσβαρ, Ακπόμ και Ουάρντα ενώ γύρισε και το σύστημα σε 4-4-2. Ούτε αυτό όμως είχε αποτέλεσμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία της Βίντι, όχι όμως με σωστό τρόπο, αλλά αλλοπρόσαλλα και με τους παίκτες του να μην έχουν καθαρό μυαλό στην τελική φάση.

Διαιτητής: Ali Palabıyık (Τουρκία)

Βοηθοί: Ceyhun Sesigüzel (Τουρκία), Serkan Olguncan (Τουρκία)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Alper Ulusoy (Τουρκία), Yasar Kemal Ugurlu (Τουρκία)

ΒΙΝΤΙ (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβατσιτκ, Φιόλα, Γιουχάζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Πάτκαϊ, Μιλάνοβ (57′ Νικόλοφ), Χούζτι (66′ Κόβατς), Σέποβιτς (77′ Χότζιτς).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Ελ Καντουρί (63′ Ακπόμ), Σάκχοβ, Ζαμπά (70′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς, Λημνιός (60′ Μπίσεσβαρ).

Κίτρινες: 20′ Φιόλα, 49′ Χάτζιτς/29′ Ζαμπά, 47′ Ελ Καντουρί

sport24.gr 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ