Κόσμος

Έτσι ο Κιμ μπορεί να καταστρέψει -χωρίς πυρηνικά- τη Σεούλ σε 24 ώρες (βίντεο)


Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, στην επιτυχημένη δοκιμή ενός “υπερσύγχρονου” όπλου.

Το κρατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Κορέας (KCNA), ανέφερε ότι ο Κιμ επισκέφθηκε την Ακαδημία Επιστημών Άμυνας, ένα κέντρο ανάπτυξης όπλων στη Βόρεια Κορέα, και επιθεώρησε ένα πρόσφατα ανεπτυγμένο υπερσύγχρονο τακτικό όπλο.

Ο Pak Jong Chon, ο φερόμενος επικεφαλής της Διοίκησης Μονάδων Πυροβολικού του Στρατού της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ότι συμμετείχε στη δοκιμή μαζί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, όπου υπαινίχθηκε ότι πρόκειται για ένα συμβατικό οπλικό σύστημα.

"Αφού είδε την ισχύ του νέου αυτού όπλου, ο Κιμ Γιόνγκ Ουν ήταν τόσο ενθουσιασμένος που είπε ότι ένα άλλο σπουδαίο έργο επετεύχθη από τους επιστήμονες της άμυνας και τους εργάτες της αμυντικής βιομηχανίας για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας, ανέφερε το KCNA, σύμφωνα με τους New York Times.

Η δοκιμή αυτή υπενθυμίζει την αυξανόμενη απειλή που προβάλλουν τα συμβατικά όπλα της Βόρειας Κορέας, στη Νότια Κορέα και τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην κορεατική χερσόνησο, ακόμα και όταν ο κόσμος επικεντρώνεται κυρίως στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγιάνγκ.

Η Σεούλ και η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της βρίσκεται εντός εμβέλειας του τεράστιου τμήματος του Πυροβολικού της Βόρειας Κορέας, η οποία αρχίζει μόλις είκοσι πέντε μίλια νότια της αποστρατικοποιημένης ζώνης και στην οποία ζουν περίπου δέκα εκατομμύρια άνθρωποι ζουν καθώς επίσης άλλα δεκαπέντε εκατομμύρια κατοικούν λίγο πιο έξω.

"Αν και η εμβέλεια των βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας είναι σοβαρή και αξιόπιστη απειλή για 25 εκατομμύρια πολίτες της Δημοκρατίας της Κορέας και για περίπου 150.000 Αμερικανούς πολίτες που ζουν στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή, πρέπει να επισημανθεί επίσης ότι στο ίδιο τμήμα βρίσκεται τοποθετημένο και το βαρύ πυροβολικό της Βόρειας Κορέας” όπως δήλωσε ο επικεφαλής των αμερικανών δυνάμεων στην κορεατική χερσόνησο Βίνσεντ Μπρουκς, σε ακρόαση επιτροπής της Γερουσίας τον Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με το Reuters, η δύναμη του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας υπολογίζεται σε περισσότερα από 13.000 κομμάτια πυραύλων και πυροβόλων όπλων.

"Η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει τουλάχιστον τρία πυροβολικά συστήματα ικανά να καταστρέψουν στόχους στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, χωρίς σχεδόν καμία προειδοποίηση", ανέφερε ο Μπρουκς. Το οπλικό σύστημα Koksan των 170 χιλιοστών διατίθεται σε μεγάλους αριθμούς και μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση 37 μιλίων.

Η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να για μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων μέχρι και ταυτόχρονη εκτόξευση 22 βλημάτων των 240 χιλιοστών σε απόσταση 37 μιλίων.

Ένα νέο σύστημα πυραύλων διαμετρήματος 300 χιλιοστών εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2016 και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτό το οπλικό σύστημα που δοκιμάστηκε επιτυχώς την Παρασκευή.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2018 ότι θα δημιουργήσει μια νέα ταξιαρχία πυροβολικού και θα τον εξοπλίσει με τακτικούς πυραύλους εδάφους - εδάφους με καθοδηγούμενη από GPS, με σκοπό την καταστροφή των σκληρών πυροβολικών θέσεων της Βόρειας Κορέας.

Σε περίπτωση πολέμου εν έτει 2018 ο Μπρουκς δήλωσε ότι “οι συντηρητικές εκτιμήσεις ενός πιθανού σεναρίου επίθεσης προβλέπουν ένα αρχικό μπαράζ πυροβολικού επικεντρωμένο σε στρατιωτικούς στόχους, το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες".

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι "μια μεγαλύτερης κλίμακας επίθεση θα απευθύνεται σε πολίτες θα έχει αποτέλεσμα αφενός πολλές χιλιάδες θύματα και αφετέρου θα επηρεάσει εκατομμύρια πολίτες της Νότιας Κορέας, ενώ προφανώς θα χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες και υπήκοοι άλλων χωρών εντός των πρώτων 24 ωρών".

Δείτε βίντεο :
https://www.youtube.com/embed/HzLvUx1orxM

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές