Κυπριακό

Έτοιμοι να επιστρέψουν στη νεκρή ζώνη οι γεωργοί μετά τις προκλήσεις των Τούρκων (βίντεο)


Αποφασισμένοι να επιστρέψουν στη γη που καλλιεργούν εδώ και χρόνια οι γεωργοί στη Δένεια, μετά τα επεισόδια και τις τουρκικές προκλήσεις του κατοχικού στρατού στη νεκρή ζώνη.

Οι ε/κ γεωργοί, επιστρέφουν μαζικά σήμερα το πρωί στις 9:30 στη περιοχή και είναι έτοιμη να επαναρχίσουν τις γεωργικές τους εργασίες.

Σε δηλώσεις του χθες στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου ανέφερε πως δεν θέλουν τίποτα περισσότερα παρά μόνο αυτά που καλλιεργούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και μέρες, οι ε/κ γεωργοί στη νεκρή ζώνη της Δένειας, δεν μπορούσαν να μεταβούν στη περιοχή καθώς πάνοπλοι Τούρκοι στρατιώτες και τουρκοκύπριοι γεωργοί τους εκδίωξαν με απειλές.

Τα δικά του βήματα κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Σαμουήλ, ανέφερε ότι,

«Καταγράφουμε καθημερινά όλα τα περιστατικά αλλά και την μεγάλη εικόνα για αντλήσουμε συγκεκριμένα συμπεράσματα.»

Διαψεύδει την ένταση το "ΥΠΕΞ"

Την ίδια ώρα, το το λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών του ψευδοκράτους διαψεύδει ότι σημειώθηκε ένταση στην περιοχή και κάνει λόγο για προπαγάνδα. Μάλιστα, δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό τύπο αναφέρουν ότι αρμόδια πηγή υποστηρίζει ότι υπήρξε παραβίαση των λεγόμενων συνόρων από ομάδα γεωργών, δημοσιογράφων και κινηματογραφιστών μεταξύ των οποίων και ένας ιερέας που φώναζαν συνθήματα.

https://www.youtube.com/embed/qRfvOU9FJF8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...