Κόσμος

Έρχεται σύγκρουση «τιτάνων» στη Συρία: Απόβαση ρώσων Spetsnaz σε συριακό έδαφος - Πολεμικές επιχειρήσεις αμερικανικών F-22 κατά Συρίας-Ιράν-Ρωσίας

Προοίμιο λίαν επικίνδυνων πολεμικών εξελίξεων έχουμε στην Συρία, μετά την μετακίνηση Ρώσων Spetsnaz και αμερικανικών μαχητικών F-22, τα οποία θα συνοδεύσουν τα ισραηλινά μαχητικά κατά των συριακών πυραύλων S-300, ερχόμενα σε αντιπαράθεση όμως με Ρώσους, Ιρανούς και Σύρους. 

Σύμφωνα με τον ισραηλινό τύπο μεταφέρθηκαν εκτάκτως στην Συρία επίλεκτες ρωσικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες ενώθηκαν με συριακές μονάδες του στρατού, στη νότια περιοχή Al-Safa ανατολικά της πόλης Sweida, στην οποία κατοικούν Δρούζοι.

Επίσημα οι Ρώσοι εκτελούν χρέη «στρατιωτικών συμβούλων» στην επικείμενη συριακή επίθεση εναντίον του ISIS, ενώ Ρώσοι JTAC (Joint terminal attack controller) θα καθοδηγούν με λέιζερ τις επικείμενες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

Η Ρωσία απέσυρε αυτές τις μονάδες τον Ιούνιο, αφού βοήθησαν το στρατό του Μπασάρ Ασαντ να καταλάβει έδαφος κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και συγκεκριμένα στο Γκόλαν και την Ιορδανία.

Τώρα, οι Ρώσοι ευρίσκονται ανάμεσα στις μηχανοκίνητες δυνάμεις της 42ης Ταξιαρχίας του Συριακού Στρατού.

Η παρουσία ρωσικών ειδικών μονάδων σε αυτή την περιοχή των συνόρων δημιουργεί στρατιωτικές εντάσεις, οι οποίες αυξάνονται εν αναμονή της επανέναρξης των αεροπορικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Συρία μετά από μια παύση έξι εβδομάδων, αναφέρει το debka.

Αυτό έγινε πιο πιθανό αφού ο ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου Ν.Τραμπ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρεϊ, δήλωσε ότι: «Η Ρωσία ήταν ανεκτική στις διαβούλευση της με τους Ισραηλινούς, για τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον Ιρανικών στόχων στη Συρία.

Ελπίζουμε ότι αυτή η επιτρεπτή προσέγγιση θα συνεχιστεί και μετά την ανάπτυξη των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-300 στη Συρία».

Αυτό όμως αιωρέιται και δεν έχει δοθεί απάντηση από την ρωσική πλευρά.

Ο Jeffrey έστειλε το μήνυμα αυτό στη Μόσχα τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, και μόλις μια μέρα μετά, το Πεντάγωνο αποκάλυψε ότι αμερικανικά υπερμαχητικά F-22 Raptors ολοκλήρωσαν την πρώτη "πολεμική επιχείρηση στη Συρία.

Έτσι τα συριακά, ιρανικά και ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη θα έχουν ένα τρομερό αντίπαλο στον «πολυσύχναστο» συριακό εναέριο χώρο, τονίζουν Ισραηλινοί ειδικοί του πρακτορείου ειδήσεων.

«Τα F-22 πέταξαν βαθιά στο έδαφος της Συρίας», ανέφερε το ανακοινωθέν του Πενταγώνου, «που αντιμετωπίζει ως εχθρικά όλα τα συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος στην Συρία».

Οι υπερπτήσεις των αμερικανικών F-22 πραγματοποιήθηκαν σαφέστατα για τον εντοπισμό των ρωσικών πυραύλων S-300 που έχουν εγκατασταθεί στη Συρία.

Ήταν η πρώτη φορά που το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας περιέγραψε αποστολή επιχειρήσεων αμερικανικών αεροσκαφών στη Συρία ως αποτρεπτική δράση εναντίον των συνδυασμένων δυνάμεων της Συρίας, της Ρωσίας και του Ιράν. Μέχρι τώρα αναφέρονταν μόνο σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS.

Έτσι επιβεβαιώνεται το άρθρο μας με τίτλο (Θανατηφόρες εξελίξεις σε Συρία: Έκτακτη ενίσχυση του Ισραήλ με 22 μαχητικά F-22 Raptor – Συναγερμός λόγω των συριακών S-300), με το οποίο αναφέραμε ότι σκηνικό πολέμου έχει στηθεί εδώ και καιρό γύρω από την Συρία, με αφορμή την παρουσία των συριακών συστημάτων S-300 FAVORIT, τα οποία έχουν επιδράσει καταλυτικά στην ψυχολογία Ισραηλινών και Αμερικανών που ετοιμάζονται με αεροσκάφη F-22 και F-16 VIPER να τους καταστρέψουν αγνοώντας τους Ρώσους.

Η παρουσία των αμερικανικών αεροσκαφών F-22 στη Συρία «μεγιστοποιήθηκε σε περίοδο τριών ημερών», αλλά δεν αναφέρθηκε από το Πεντάγωνο ούτε η ημερομηνία, ούτε αποκαλύφθηκε η περιοχή που πέταξαν εντός του συριακού εδάφους.

Υπό το πρίσμα της αποκάλυψης του Πενταγώνου, η έκκληση του Τζέιμς Τζέφρεϊ προς την Μόσχα να παραμείνει η «επιτρεπτή η δράση των ισραηλινών αεροσκαφών», αποτελεί πλέον  τελεσίγραφο ότι τα αμερικανικά F-22 θα καλύπτουν πλέον τις εναέριες επιχειρήσεις του Ισραήλ πάνω στη Συρία.

Επίσης στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile αναφέρουν ότι: Αυτή την εβδομάδα, η Ρωσία ενίσχυσε τον στόλο της στην ανατολική Μεσόγειο απέναντι από τις ακτές της Συρίας.

Την Πέμπτη, η φρεγάτα «ναύαρχος Makarov" του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας με πυραύλους κρουζ Kalibr και «ναύαρχος Γκιγκόροβιτς» πέρασαν το Βόσπορο.

Αυτές εντάχθηκαν μαζί με τις φρεγάτες «Ναύαρχος  Έσσεν» και Pytlivy, το αποβατικό σκάφος «Νικολάι Φλιτσένκοφ» και την Κορβέτα «Vishny Volochek», στο στόλο της Μεσογείου.

Ειδικοί Έλληνες αναλυτές εκτιμούν ότι και στην Συρία το παιχνίδι χοντραίνει, και ενώ η Ρωσία θέλει να διασφαλίσει την παρουσία της στην χώρα και την Α.Μεσόγειο, οι  ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την περιοχή κυρίως για γεωστρατηγικούς και δευτερευόντως για οικονομικούς λόγους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...