Κοινωνία

Έριξαν πάλι ναφθαλίνη σε σχολείο του Αγρινίου

Ούτε οι συλλήψεις, ούτε οι καταδίκες βάζουν μυαλό στους νεαρούς του Αγρινίου, όπου μόλις πριν από δέκα ημέρες έπεσαν «καμπάνες» για την ρίψη ναφθαλίνης σε σχολικά κτίρια που είχαν αναστατώσει την πόλη από τις 21 Σεπτεμβρίου ως τις 12 Οκτωβρίου του 2017. Απόδειξη, ότι κάποιοι έκαναν ακριβώς το ίδιο τα ξημερώματα της Πέμπτης στο 1ο Γενικό Λύκειο.

Οι εκπαιδευτικοί που έφτασαν πρώτοι στο σχολείο, διαπίστωσαν ότι οι χώροι ήταν γεμάτοι από το επικίνδυνο για την υγεία υλικό και ειδοποίησαν την Αστυνομία, που έκανε επιτόπια αυτοψία. Παράλληλα, έδιωξαν τους μαθητές ώσπου να καθαριστεί το σχολείο και να μπουν άφοβα στις αίθουσες. Για το νέο περιστατικό δεν έχουν υποβληθεί ακόμη μηνύσεις, ωστόσο η Ασφάλεια έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την δίκη που ολοκληρώθηκε στις 13 Νοεμβρίου στο Μονομελές Δικαστήριο Αγρινίου, καταδικάστηκαν πέντε εκ των 14 ανηλίκων ηλικίας από 13 μέχρι 17 χρόνων, αλλά η κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για την δηλητηρίαση μιας μαθήτριας από την εισπνοή ναφθαλίνης μετατράπηκε σε πλημμέλημα, δηλαδή βαριά σωματική βλάβη.

Οι ανήλικοι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας και αθωώθηκαν για τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Σε τέσσερις από αυτούς επιβλήθηκε η επιμέλειά τους ως την ενηλικίωσή τους από την κοινωνική υπηρεσία ανηλίκων των δικαστηρίων Αγρινίου, ενώ στον πέμπτο που κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης. Αρχικά, είχαν συλληφθεί 17 ανήλικοι, μεταξύ των οποίων δύο τσιγγάνοι και ένας Αλβανός, ενώ μέσα σε ένα φρεάτιο είχε βρεθεί κρυμμένη μια συσκευασία με ναφθαλίνη. Οι υπόλοιποι εννέα απαλλάχθηκαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...