Αρχείο

Άντρας εισέβαλε στην Πρεσβεία της Σερβίας με μαχαίρι - «Να γίνει ένα το Κόσοβο με τη Σερβία» - Ακινητοποιήθηκε από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ (upd)

(Νεώτερη ενημέρωση 11:43)

Ο άνδρας παρέμεινε στον αύλειο χώρο της πρεσβείας, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. Ο τελευταίος έπεισε τελικά τον άνδρα να παραδοθεί και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

«Να γίνει ένα το Κόσοβο με τη Σερβία», «Εξω οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι», φώναζε μεταξύ άλλων ο εισβολέας.

(Αρχικό κείμενο)

Απότομο πρωινό ξύπνημα για την πρεσβεία της Σερβίας στην οποία εισέβαλε άγνωστος κρατώντας μαχαίρι.

Ακόμη είναι άγνωστο αν κρατά ομήρους ή όχι, αν έχει διατυπώσει κάποια συγκεκριμένα αιτήματα, ή ποιος ακριβώς είναι ο λόγος της εισβολης του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις 9:30 το πρωί ο άνδρας πήδηξε την περίφραξη του κτιρίου της πρεσβείας, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της πλατείας Μαβίλη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο άνδρας φέρεται να είναι σερβικής καταγωγής, ωστόσο ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί γιατί προέβη σε αυτήν την κίνηση.

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στην πρεσβεία της Σερβίας όταν ένας άγνωστος υπό την επήρεια αλκοόλ εισέβαλε στο κτήριο, κρατώντας, κατά πληροφορίες, ένα μαχαίρι.

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, ακόμα είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την κατάσταση στο εσωτερικό του κτιρίου, με κάποιες ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες να αναφέρουν ότι κρατά ομήρους.

Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, καθώς και διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να προσπαθήσει να πείσει τον δράστη να παραδοθεί.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από διάλογο, οι διαπραγματευτές κατάφεραν να του πάρουν το μαχαίρι και αυτή την ώρα η κατάσταση έχει εκτονωθεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...