Κόσμος

«Άσε το χέρι μου» - «Προδότη, θα τιμωρηθείς»: Νέοι διάλογοι πριν την άγρια δολοφονία Κασόγκι

Νέους διαλόγους που προηγήθηκαν της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο κτήριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας έφερε στη δημοσιότητα το τουρκικό Haberturk.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται στοιχεία από το ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο έχουν καταγραφεί τα τελευταία λεπτά της παρουσίας του Κασόγκι στο προξενείο, ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος ακούγεται να φωνάζει σε κάποιον «άσε το χέρι μου, τι νομίζεις ό,τι κάνεις;» με έναν εκ των εκτελεστών του να απαντά φωνάζοντας «προδοτη, θα τιμωρηθείς».

Μετά το διάλογο αυτό στο ηχητικό απόσπασμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακούγεται μια λεκτική διαμάχη, φωνές, θόρυβος από καβγά και στο τέλος χτυπήματα και βασανιστήρια.

Στο ίδιο απόσπασμα φέρεται να ακούγεται και μια συζήτηση ανάμεσα στους εκτελεστές με έναν εξ αυτών να παραπονιέται επειδή υποχρεώθηκε να φορέσει τα ρούχα του Κασόγκι.

Ο διάλογος αυτός φέρεται να έχει γίνει μια ώρα μετά τη δολοφονία Κασόγκι με μια αντρική φωνή να λέει «είναι ανατριχιαστικό να φοράς τα ρούχα ενός άνδρα που σκοτώσαμε πριν απο 2ο λεπτά». Κατά το δημοσίευμα η φωνή ανηκει στον Μουσταφά αλ-Μαντανί, τον άνδρα που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας κοντά στο Μπλε Τζαμί της Κωνσταντινούπολης να περπατά φορώντας τα ρούχα του Κασόγκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ