Εσωτερική Ασφάλεια

Άνοιξαν κεφάλια αστυνομικών στην Πειραιώς! - Βεντέτα από Ρομά - Ο δράστης είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Aπίστευτο το περιστατικό τη νύχτα στην οδό Πειραιώς. Οι άνδρες ενός περιπολικού σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα για έλεγχο καθώς κινούνταν περίεργα και με τη μουσική στη διαπασών. Μόλις το αυτοκίνητο σταμάτησε στη συμβολή της Πειραιώς με την Κηφισού άρχισε μια πραγματική μάχη. Οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο άρχισαν να ρίχνουν στον αέρα με καραμπίνα, ενώ περίπου 25 άτομα βγήκαν από κοντινό καταυλισμό Ρομά και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, ωστόσο φαίνεται ότι αυτό δεν σταμάτησε τους επιτιθέμενους που συνέχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τους αστυνομικούς στο κεφάλι, τα χέρια και το σώμα.

Το πλήρωμα του περιπολικού κάλεσε ενισχύσεις και όταν έφτασαν στο σημείο περισσότεροι αστυνομικοί οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση και οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν έξι άτομα. Αποδείχθηκε μάλιστα ότι ο ένας από αυτούς είναι παλιός τους… γνώριμος καθώς έχει συλληφθεί στο παρελθόν για επίθεση με μαχαίρι εναντίον Πακιστανού. Ο δράστης μάλιστα είχε καταδικαστεί, αλλά είναι πλέον ελεύθερος εκμεταλλευόμενος τα ευεργετήματα του νόμου Παρασκευόπουλου.

Το απίστευτο είναι μάλιστα ότι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι ενώ οι αστυνομικοί δέχονταν επίθεση δεν μπορούσαν να ενημερώσουν το κέντρο, καθώς ήταν αδύνατη η επικοινωνία μέσω ασυρμάτου.

Λένε μάλιστα ότι το κέντρο ενημερώθηκε τηλεφωνικά από έναν εκ των αστυνομικών την ώρα που δεχόταν επίθεση.

Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Πάκο όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί «είδαν ένα ύποπτο που το ίδιο περιπολικό τον είχε συλάβει πριν από ένα χρόνο για ληστεία με μαχαίρι σε έναν Πακιστανό μετανάστη. Είχε οδηγηθεί στη φυλακή και τον είδαν έξω και γι' αυτό είπαν πάμε να δούμε τι γίνεται μήπως είναι δραπέτης».

«Με που πάνε να τον ελεγξουν από έναν παρακείμενο καταυλισμό Ρομά τους έκαναν επίθεση με μάρμαρα, τους κύκλωσαν για να τους λιντσάρουν» πρόσθεσε ο κ. Πάκος.

Όπως κατήγγειλε στο ΘΕΜΑ 104,6 «οι ενισχύσεις δεν ήρθαν ποτέ γιατί ο ασύρματος δεν λάμβανε. Χρειάστηκε ο συνάδελφος που κατάφερε να ξεφύγει για λίγα λεπτά να πάρει τηλέφωνο το κέντρο με το κινητό του προκειμένου να έρθουν ενισχύσεις».

«Έχουμε πει ότι θα θρηνήσουμε θύματα με την κατάταση αυτή με τους ασυρμάτους. Έχουμε ένα σύστημα δύο δεκαετιών παλιό που δεν έχει αντικασταθεί για οικονομικούς λόγους» πρόσθεσε ο κ. Πάκος.

«Το σοκαριστικό είναι ότι έχουν αποθρασυνθεί οι πάντες λόγω της ατιμωρησίας και μπορούν να επιτεθούν σε οποιονδήποτε γνωρίζοντας ότι σε έξι μήνες θα είναι έξω» συμπλήρωσε ο συνδικαλιστής αστυνομικός κάνοντας λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Κατά πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σε ανακοίνωσή της έδωσε στη δημοσιοτητα φωτογραφίες των τραυματιών αστυνομικών προαναγγέλλοντας την υποβολή μηνύσεων «σε περίπτωση που οι ασύρματοι αποδειχθεί ότι δεν λάμβαναν».

«Δεν μπορεί ο καθένας να επιτίθεται κατ' αυτό τον τρόπο στον Έλληνα Αστυνομικό και να μένει ατιμώρητος και δεν μπορεί όσοι ασχολούνται μόνο με τις Κρίσεις να μην αντιλαμβάνονται ότι με αυτές τις επικοινωνίες στέλνουν τους αστυνομικούς σαν πρόβατα στη σφαγή, ενώ ταυτόχρονα βαυκαλίζονται ότι προΐστανται σε μια Ευρώπαϊκή Αστυνομία. Τώρα άραγε σε ποιον θα διατάξετε ΕΔΕ;» καταλήγει στην ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

astynomiko-roma2
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ