Βόρεια Ήπειρος

«Τρέμουν» τους Βορειοηπειρώτες οι Αλβανοί: «2.000 Έλληνες εξτρεμιστές μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες» - Πράκτορες της SHISH θα «παρατηρούν» την κηδεία

Προπαγάνδα εποχής Χότζα εφαρμόζουν εδώ και μέρες οι Αλβανοί μέσω των κυριότερων μέσων ενημέρωσης της χώρας, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την στυγνή και απάνθρωπη δολοφονία ενός ανθρώπου που το μόνο που έκανε ήταν να σηκώσει την σημαία της Ελλάδος στο χωριό του. 

Τα ίδια "κατευθυνόμενα" μέσα εκφράζουν σήμερα δήθεν φόβους για την παρουσία 2000 Ελλήνων «εξτρεμιστών» στην κηδεία του ήρωα του ελληνισμού Κ.Κατσίφα.

Εκατοντάδες ένοπλοι πράκτορες της περιβόητης SHISH (Albanian: Shërbimi Informativ Shtetëror) έχουν περικυκλώσει τους Βουλιαράτες και την Δρόπολη «για να ελέγξουν, όπως λένε, τις κινήσεις 2 χιλιάδων Ελλήνων εξτρεμιστών», αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων Albeu.com

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αλβανικό κράτος φέρεται να ανησυχεί για πληροφορίες που προέρχονταν από ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι 2000 Έλληνες εξτρεμιστές θα εισέλθουν στην Αλβανία, για να συμμετάσχουν κατά την διάρκεια της κηδείας σε επιθέσεις κατά της αλβανικής αστυνομίας.

Οι πράκτορες SHISH είναι ήδη στην περιοχή και θα ξενυχτήσουν όπως φαίνεται από τον φόβο τυχόν επεισοδίων τονίζεται.

Η αλβανική κρατική αστυνομία δημιούργησε μάλιστα ολόκληρο «σχέδιο» για την αποφυγή περιστατικών κατά τη διάρκεια της ημέρας που θα πραγματοποιηθεί η τελετή ταφής του  Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Αλβανικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι διαπιστώνεται ότι πολλά λεωφορεία από την Ελλάδα φτάνουν συνεχώς από το συνοριακό σημείο διέλευσης της Κακαβιάς.

Για το λόγο αυτό, η αλβανική πλευρά ενέτεινε την επικοινωνία με την ελληνική αστυνομία για να μην επιτρέψει την είσοδο ανθρώπων με ποινικά αδικήματα ή εξτρεμιστές που μπορεί να προκαλέσουν αναταραχή στο χωριό Δρόπολη.

Είναι γνωστό λένε οι πηγές ότι σε Κακαβιά και Δρόπολη θα υπάρχουν και εκπρόσωποι της αλβανικής Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ελέγχοντας όλους τους Βορειοηπειρώτες και άλλους  που θα θελήσουν να εισέλθουν, λόγω του φόβου επεισοδίων και προκλήσεων.

Για τους Αλβανούς ο Κ.Κατσίφας προκαλεί πολύ μεγαλύτερους μπελάδες ακόμη και νεκρός, για αυτό και θέλουν να τελειώνουν αύριο με την κηδεία του.

Η στάση των Τιράνων όλο αυτό το διάστημα μαρτυρά ότι η αστυνομική επιχείρηση της RENEA εναντίον του είχε καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα, λόγω της στάσης του ίδιου του Βορειοηπειρώτη ο οποίος ξεσήκωνε το εθνικό αίσθημα των Βορειοηπειρωτών στην περιοχή. Αυτό ενοχλούσε τα Τίρανα πιο πολύ από όλα.

Αύριο όμως ξημερώνει η εορτή των Ταξιαρχών και εορτάζουμε την μεγάλη εορτή τους, για αυτό «ας είναι ελαφρύ το χώμα» της Β.Ηπείρου για τον Κ.Κατσίφα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ