Βόρεια Ήπειρος

Τα Τίρανα τρομοκρατούν τους Βορειοηπειρώτες: Στοχοποιούν το δήμο που πλήρωσε την κηδεία του ήρωα Κατσίφα - Αφωνία από το Μαξίμου

Οι αλβανικές αρχές εντείνουν το κλίμα τρομοκρατίας προς την ελληνική μειονότητα. Με έγγραφο τους ζητούν από τον δήμαρχο Δρόπολης να απαντήσει γιατί τα έξοδα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα πληρώθηκαν από τον δήμο. Για άλλη μια φορά το Μαξίμου δεν παίρνει θέση υπέρ των Βορειοηπειρωτών...

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ίλιρ Μέτα, φωτογραφίζεται με πλειάδα εθνικιστών κάνοντας το σύμβολο του αλβανικού αετού, χαρακτηριστικό των επεκτατικών τους βλέψεων.

Ο πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας προκαλεί για μια ακόμη φορά. Επισκέφθηκε τα Σκόπια και φωτογραφήθηκε με αλβανόφωνους της περιοχής, κάνοντας τον χαρακτηριστικό σήμα του αλβανικού εθνικισμού. Μαζί του και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου των Σκοπίων.

Σε ανάρτηση σου στο Facebook σημειώνει: «Στην επίσκεψη μου στα Σκόπια γνώρισα δεκάδες αδέρφια με αλβανικό αίμα».

Ο αλβανικός αετός είναι για τους γείτονες μας το μεγάλο τους απωθημένο, καθώς συμβολίζει τις επεκτατικές τους βλέψεις. Συμβολίζει τη "Μεγάλη Αλβανία".

Ενδεικτικά είναι τα όσα εξηγεί ο καθηγητής, Θεοφάνης Μαλκίδης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Star.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα το γεγονός ότι οι αλβανικές αρχές εγκαλούν το δήμαρχο Δρόπολης ούτε λίγο ούτε πολύ να απολογηθεί επειδή οι φτωχοί γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν πλήρωσαν μόνοι τους τα έξοδα της κηδείας, αλλά τους βοήθησε ο δήμος».

Η Υφ. Εξωτερικών της Αλβανίας, Άρτεμις Ντράλο, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από οικογένεια βορειοηπειρωτών ρωτήθηκε κατά πόσο οι Αλβανοί ασκούν τρομοκρατία στους Βορειοηπειρώτες. Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ απέφυγε να τοποθετηθεί.

«Εκπροσωπώ τη μειονότητα γιατί είμαι και η ίδια από αυτά τα μέρη αλλά εδώ εκπροσωπώ την Αλβανία και δεν θα ήθελα να απαντήσω».

Παράλληλα, γίνεται ναύλωση λεωφορείων για το 40ημερο μνημόσυνο του Κατσίφα στις 8 Δεκεμβρίου, αναφέρει το himara.gr. Ένα γεγονός που θα πυροδοτήσει νέες τακτικές τρομοκρατίας και προπαγάνδας από τους Αλβανούς.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Συλλόγου του Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατίου αναφέρεται αναλυτικά:

Ο Σύλλογος του Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού ενημερώνει τα μέλη του καθώς και όλους τους φίλους του αδικοχαμένου συγχωριανού μας Κωνσταντίνου Κατσίφα πως το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από το χαμό του θα τελεστεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 11:00 (τοπική) στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού.

Ο Σύλλογος γι’αυτόν το σκοπό έχει ναυλώσει λεωφορεία ώστε όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στη μνημόσυνο ακολουθία προς τιμήν του παιδιού μας!!
Το κόστος των εισιτηρίων είναι 30€ με επιστροφή.
Παρακαλούμε θερμά όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν να δηλώσουν υπεύθυνα τη συμμετοχή τους έως τις 05/12/2018 στα παρακάτω τηλέφωνα:
Παναγιώτης Βλάχος : 697 9566440
Βασίλης Μπράτσης : 695 5967816
Νίκος Γκάζικας : 698 6924779

Ημερομηνία Αναχώρησης : 07/12/2018
Ώρα Αναχώρησης : 23:45
Ημερομηνία Επιστροφής : 08/12/2018
Ώρα Επιστροφής : Μετά το μνημόσυνο

Σημείο συνάντησης, αναχώρησης και επιστροφής ορίζεται το πρακτορείο του Euro Interlines Komatas-tours στο Σταθμό Μεταξουργείου!!!

Παρακαλούμε να κοινοποιηθεί από όλους ώστε να δώσουμε εκ νέου βροντερό παρών και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για τον τόπο και τη πατρίδα μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του Κώστα μας...

Εκ του Συλλόγου

Οι Αλβανοί συνεχίζουν την πάγια τακτική τρομοκράτησης της Ελληνικής μειονότητας, ενώ η κυβέρνησή μας όχι μόνο δεν καταδίκασε τη δολοφονία του εθνομάρτυρα Κατσίφα, αλλά αδιαφορεί πλήρως για ολόκληρη την εθνική μειονότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ