Βόρεια Ήπειρος

Στην αντεπίθεση οι Βορειοηπειρώτες: Έστησαν μπλόκα στους Αλβανούς στην εθνική οδό Αργυροκάστρου-Κακαβιάς - Δεν πτοούνται από τις προκλήσεις Ράμα

Για πρωτοφανές γεγονός μιλά ο αλβανικός τύπος μετά το συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Αργυρόκαστρου-Κακαβιάς, από Έλληνες που συμμετείχαν στην κηδεία του Κ.Κατσίφα, οι οποίοι δεν επέτρεψαν  για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε αλβανικά αυτοκίνητα να κινηθούν στην περιοχή.

Πηγές ανέφεραν στο Faxweb.al από το χώρο, ότι ο δρόμος μπλοκαρίστηκε από Έλληνες που ξεδίπλωσαν μεγάλες σημαίες ως ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και διακήρυξης ότι η Βόρεια ήπειρο είναι και θα είναι ¨γη ελληνική» όπως ανέγραφε και το πανό του Βορειοηπειρώτη Έλληνα.

Ο Αλβανός δημοσιογράφος Anila Hoxha, του τηλεοπτικού δικτύου Top Channel ήταν παρών στο περιστατικό, κατονόμασε ως «εξτρεμιστές» τους διαδηλωτές οι οποίοι ανάρτησαν την ελληνική σημαία στη μέση του δρόμου, μπλοκάροντας την κυκλοφορία για ένα μικρό διάστημα και εμποδίζοντας τα οχήματα που έπρεπε να περάσουν εκεί.

Αλλά και ο ξένος τύπος μίλησε σήμερα για "Έλληνες εθνικιστές" οι οποίοι πλημμύρισαν χωριό της Αλβανίας για την κηδεία του Κ.Κατσίφα.

Οι Έλληνες υπερεθνικιστές συγκεντρώθηκαν στο χωριό Βουλιαράτες στην  Αλβανία σήμερα  Πέμπτη για την κηδεία του Κωσταντίνου Κατσίφα, αναφέρουν τα περισσότερα ξένα δίκτυα.

Από ότι φαίνεται τους ενοχλούν και αυτούς οι πολλές ελληνικές σημαίες στην περιοχή της Β.Ηπείρου.

Μερικοί από τους Έλληνες που μετέβησαν στην Αλβανία τραγουδούσαν αντι-αλβανικά συνθήματα και κυμάτιζαν ελληνικές σημαίες οι οποίες ανέγραφαν: «Η Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική και η Μακεδονία είναι ελληνική».

Αλβανοί δημοσιογράφοι δήλωσαν ότι η αστυνομία δεν ήταν παρούσα στην κηδεία, προφανώς προσπαθώντας να μετριάσει τις εντάσεις.

Η στάση πολλών όμως ξένων ΜΜΕ είναι ενδεικτική του τρόπου σκέψης στην νέα "Ευρώπη των μεταναστών" που όλα κατευθύνονται και ελέγχονται.

Η γνωστή ιστοσελίδα balkaninsight.com αφού ανέφερε ότι κακώς η περιοχή της Ν.Αλβανίας ονομάζεται Βόρεια Ήπειρος, συνέχισε αναφέροντας σκανδαλωδώς μια τέτοια ημέρα για τον ελληνισμό, το γνωστό θέμα των Τσάμηδων.

«Οι Αλβανοί εκδιώχθηκαν σε πολλά κύματα από την ελληνική πλευρά των συνόρων κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, με τη μεγαλύτερη φυγή να καταγράφεται στο τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου, όταν περίπου 30.000 Αλβανοί εκδιώχθηκαν και εγκαταστάθηκαν στην Αλβανία. Αυτοί είναι γνωστοί ως Τσάμηδες», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Οι Έλληνες στην Αλβανία αριθμούσαν περίπου 60.000 στην απογραφή του 1989, συγκεντρωμένοι σε περίπου 100 χωριά κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα.

Ο ελληνικός πληθυσμός στην Αλβανία έχει μειωθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες λόγω μαζικής μετανάστευσης από αγροτικές περιοχές σε αστικά κέντρα στην Ελλάδα και στην Αλβανία. Στην απογραφή του 2011, οι Έλληνες στην Αλβανία αριθμούσαν περίπου 24.000.

Αυτά συμβαίνουν όμως, όταν περιοχές όπως η Βόρεια Ήπειρος, αφήνονται διαχρονικά να περιέλθουν σε μαρασμό και επιτρέπουμε σε κυβερνήσεις όπως αυτή του Έντι Ράμα να γκρεμίζει ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες 1000 ετών και να δολοφονεί ανθρώπους ανήμερα της ελληνικής εθνικής επετείου.

https://youtu.be/rBFcnCGj7wU

https://youtu.be/5URw7Ibn2Lw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ