Μοιάζει με φωτομοντάζ! Υπάρχει κάπου στην Ελλάδα και λίγοι την γνωρίζουν (βίντεο)

Δημοσίευση: 8 Νοεμβρίου 2018, 7:55 μμ

Γαλάζια λίμνη. Από μόνη της αυτή η ονομασία παραπέμπει και ταξιδεύει κάποιον σε τοπία κινηματογραφικά σχεδόν ψεύτικα, από αυτά που μπορούν να δημιουργηθούν σε πλατό για κινηματογραφικές παραγωγές και που για να παρουσιαστούν χρειάζονται την βοήθεια ειδικών εφέ

Κι όμως η ομορφότερη γαλάζια λίμνη της χώρας μας είναι αληθινή και δεν χρειάζεται την παραμικρή βοήθεια της τεχνολογίας προκειμένου να μαγέψει τους επισκέπτες της. Αντίθετα η υπάρχουσα τεχνολογία (ακόμα και τα drone) δεν φτάνουν για να αποκαλύψουν την απίστευτη ομορφιά της.

Θα την βρούμε στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων  – Πατρών στο Τέροβο Ιωαννίνων. Μια μικρή πινακίδα σε οδηγεί στις “Πηγές Λούρου” και από εκεί σε 5 λεπτά βρίσκεται κανείς στον παράδεισο.

Εκεί βρέθηκε και το Up drones, απαθανατίζοντας μοναδικές εικόνες:

Αν το Up Drones δεν συναντούσε τυχαία τον Γιώργο Σταύρου στην λίμνη των Ιωαννίνων ένα απόγευμα δεν θα μαθαίναμε ποτέ για την ύπαρξη της.

Κανονικά η ταμπέλα που σε οδηγεί σε αυτή θα έπρεπε να γράφει προς Γαλάζια λίμνη η προς πηγές του παραδείσου.


Πλέον η ύπαρξη της Νέας Εθνικής οδού κάνει την συγκεκριμένη λίμνη ακόμα πιο μυστική και καλά κρυμμένη.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα θέματα της λίμνης είναι η βλάστηση που έχει δημιουργηθεί στον βυθό τής και δεν αναφερόμαστε σε νούφαρα και φύκια αλλά σε ολόκληρα δέντρα τα οποία είναι ορατά από την επιφάνεια της.

Το ομορφότερο όμως που θα δεις και θα σε καθηλώσει είναι η αντανάκλαση του Αλπικού τοπίου που περιβάλλει την λίμνη πάνω στα καταγάλανα νερά της.

Οι Πηγές Λούρου απέχουν από την πόλη των Ιωαννίνων περίπου 30 λεπτά και 15 λεπτά από το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη, οπότε αν επισκεφτείτε την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε..