Ζόραν Ζάεφ: Δεν θα ονομαζόμαστε Βόρειο Μακεδόνες (βίντεο)

Δημοσίευση: 8 Νοεμβρίου 2018, 6:14 μμ

Συνεχίζεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα Βαλκανικό Περισκόπιο η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Χτές 7 Νοεμβρίου ο βουλευτής του VMRO-DPMNE και πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Τράικο Βελανιόσκι, έκανε ερώτηση στον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, εάν τώρα οι πολίτες της χώρας «θα αποκαλούμαστε Βορειο-μακεδόνες», επικρίνοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είπε: «Καταλαβαίνω τις ανησυχίες, αλλά δεν μπορείτε να λέτε ότι θα είμαστε Βορειο-μακεδόνες. Η ταυτότητα δεν περιορίζεται από καμία διεθνή συμφωνία. Γεωγραφικά μόνο, θα υπάρχει ένα πρόσθετο και αυτό είναι όλο το τίμημα».

Πρόσθεσε: «η απόφασή μας είναι όταν θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την Ελλάδα, με νόμιμο και δίκαιο τρόπο να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και αυτό είναι το αίτημα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας»

Ο Ζάεφ τόνισε ότι η συμφωνία προβλέπει την εφαρμογή των τροπολογιών για την επικύρωση της, ώστε να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ από την ελληνική πλευρά.