Αρχείο

Ελληνοαμερικανικό «τείχος» προστασίας στην Κρήτη - Επικείμενη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή γεωτρήσεων - «Μπλόκο» ΗΠΑ στα σχέδια της Άγκυρας

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στην δυτική Ελλάδα και την Κρήτη αποτελεί μονόδρομο για την χώρα μας.  

Τα τεράστια ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ νοτίως της Κρήτης από εταιρείες κολοσσούς, ειδικά μετά την τουρκική «σφήνα» περί ΑΟΖ που φτάνει στα οικόπεδα 5-6 στην Κρήτη, έχουν επιφέρει επίσπευση των σχεδίων διαφύλαξης των μελλοντικών εξορύξεων από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι αμερικανικές δυνάμεις συν-ασκούνται εντατικά με τις αντίστοιχες ελληνικές εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, καταδεικνύοντας σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες την δημιουργία πιθανής ελληνο-αμερικανικής κοινής δύναμης αποτροπής «τρομοκρατικών επιθέσεων» στην Κρήτη με έδρα την Σούδα.

«Οι πολλές κοινές ασκήσεις των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ και η εκπαίδευση τους με την τελευταία στρατιωτική τεχνολογία είναι ένδειξη της ισχυρότατης ελληνομερικανικής σχέσης», δήλωσε ο κ. Michael Weisman, εκπρόσωπος της αμερικανικής Ειδικής Διοίκησης Επιχειρήσεων (USSOCOM) Europe στην εφημερίδα Καθημερινή.

Ο Weisman μίλησε μετά από τον τελευταίο γύρο εκπαίδευσης των Ελλήνων κομάντος και των μελών της ΜΥΚ από την USSOCOM στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη, στο πλαίσιο της ετήσιας άσκησης με την επωνυμία «Jackal Stone», η οποία ολοκληρώθηκε προχθές.

Ο ίδιος τόνισε ότι η εκπαίδευση με ταχύπλοα πλοία τύπου Mk1 της Combatant Craft Medium (CCM) μετά την πρόσκληση της Ελλάδας είναι «ένδειξη της ισχυρής διμερούς μας σχέσης και των ευκαιριών για συνεχή συνεργασία και κατάρτιση».

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί με δηλώσεις τους και την ισχυρή παρουσία τους στην Ελλάδα εδώ και μερικούς μήνες, σε συνδυασμό με την ανακήρυξη της Ελλάδος ως «μακρινού συνόρου» των αμερικανικών συμφερόντων, υλοποιούν συγκεκριμένα σχέδια διαφύλαξης αυτών των συμφερόντων.

Στην ουσία όμως υποδηλώνουν ότι μια κοινή ελληνο-αμερικανική δύναμη θα φυλάσσει αποτελεσματικά ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ευρώπη, από οποιουσδήποτε πιθανούς αντιπάλους και εχθρούς, ειδικά τον Ερντογάν ο οποίος απειλεί συνεχώς.

Αυτό το σχέδιο άλλωστε αποφασίστηκε και μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med, ειδικά μετά τον προκλητικό χάρτη που παρουσίασε ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ.

Ο λόγος αφορά την καθημερινή πλέον επιθετική ρητορική της Άγκυρας που «φωνασκεί» συνεχώς, θέλοντας εκβιαστικά να λάβει μερίδιο εκεί που δεν έχει κανένα δικαίωμα.

Ο δρόμος όμως για την εξερεύνηση δύο θαλάσσιων περιοχών νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης που συγκαταλέγονται στις πλέον ελπιδοφόρες ως προς την ύπαρξη υδρογονανθράκων, έχει κατοχυρωθεί τελεσίδικα στην κοινοπραξία Total-ExxonMobil-EΛΠΕ, που είχε προκαλέσει και τον σχετικό διαγωνισμό.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δοθεί ποτέ σε κανέναν άλλον τέτοιο δικαίωμα, ούτε και η Ουάσιγκτον θα «παίξει» με ποσά δις και τρισ δολαρίων με οποιοδήποτε ηγέτη ευρίσκεται σε εθνικιστικό παροξυσμό.

Το ίδιο αποφασίστηκε και για τον αγωγό από το Ισραήλ, για τον οποίο η εγγύηση δόθηκε και από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο («Δακτύλιος» τρομοκρατίας στην Ελλάδα – Αμερικανοί κομάντος μέσα στην Αθήνα για την «Jackal Stone 2018» – Ηχηρή παρουσία από την ειδική μονάδα της ΕΛ.ΑΣ.), αναφέραμε ότι άσκηση στην περιοχή του Αγίου Κοσμά και του Ελληνικού πραγματοποιήθηκε και στην οποία συμμετείχαν μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, αλλά και της Διοίκησης των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Στην περιοχή διεξήχθη η τελική φάση «της συνεκπαίδευσης ‘’Jackal Stone’’, των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, σε συνεργασία με τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Επί της ουσίας, η άσκηση «Jackal Stone 2018” πρόκειται για άσκηση που πραγματοποιεί συστηματικά η SOCEUR στην Ευρώπη και φέτος έχει συμφωνηθεί να γίνει στην Κρήτη, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας.

Τονίζουμε επίσης τις δηλώσεις του υπουργού άμυνας, Πάνου Καμμένου, για την ελληνοαμερικανική συνεργασία, ο οποίος αναφέρθηκε στον νέο τομέα ευθύνης που αναμένεται να κληθεί να αναλάβουν οι ειδικές δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο ίδιος, κατά την διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων» τόνισε: «Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, την ευθύνη μιας περιοχής, ιδιαίτερα αυτής που είναι μεταξύ της Κρήτης, του Σουέζ, της Κύπρου και της Μάλτας, όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση παράνομων όπλων, πετρελαίου, ναρκωτικών, που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο η αμυντική συνεργασία των Ελλήνων βατραχανθρώπων με τους Αμερικανούς υποβρύχιους κομάντος στη Σούδα αλλά και αλλού είναι κάτι παραπάνω από στενή το τελευταίο διάστημα.

Επίλεκτοι Έλληνες κομάντος μαζί με Αμερικανούς ειδικούς προετοιμάζονται εντατικά για να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις τεράστιες προκλήσεις στην Α.Μεσόγειο, ενόψει των γεωτρήσεων της κοινοπραξίας Total - ExxonMobil - EΛΠΕ,στην Κρήτη η οποία έχει αποκτήσει και λόγω του Eeast Med και λόγω Σούδας τεράστια γεωπολιτική και ενεργειακή σημασία για την Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...