Βαλκάνια

Έρχεται «τυφώνας» στα Βαλκάνια: Συνάντηση Ράμα-Σόρος στη Βιέννη - Πήγε να λάβει εντολές ο Αλβανός - Αλλαγές συνόρων θέλει ο αρχιερέας της ΝΤΠ

Είναι τοις πάσι γνωστό οτι, όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία και ξεπήδησαν από το πολύκροκο αυγό της τα διάφορα κρατίδια, μεταξύ των οποίων και τα Σκόπια, ο πρώτος που έσπευσε αρωγός του Γκλιγκόροφ, ήταν ο δισεκατομμυριούχος από την Αμερική Τζώρτζ Σόρος (Σβάρτζ Γκιόργκι -Schwartz György -το κανονικό όνομα). Τότε που ο Ελληνισμός σύσσωμος αγωνιζόταν να υπερασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, αντίπαλός μας δεν ήταν ο Γκλιγκόροφ, αλλά ο Σόρος.

O Σόρος, ασχολείται όμως και με την Αλβανία. Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής χρησιμοποιεί τον Εντι Ράμα ως παράγοντα για την αποσταθεροποίηση της περιοχής προκειμένου να υλοποιήσει τις γεωπολιτικές επιδιώξεις του.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, που βρίσκεται στη Βιέννη σε συνάντηση με ηγέτες των Βαλκανίων, μίλησε για την οικονομία και την πολιτική γενικόλογα, αλλά φαίνεται ότι χρησιμοποίησε αυτό το ταξίδι για να συναντηθεί με τον «πνευματικό του πατέρα» [στο κείμενο: «‘babain e tij shpirtëror»], Τζορτζ Σόρος, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Οπωσδήποτε η συνάντηση δεν ήταν τυχαία, αφού ο ‘αριστερός’ μεγιστάνας Τζορτζ Σόρος βρίσκεται στη Βιέννη μαζί με τον γιο του, Άλεξ.

Αυτό το ταξίδι του Σόρος, είναι από τα λίγα που έχει κάνει τελευταία, αλλά φαίνεται ότι η συνάντηση των ηγετών των Βαλκανίων, τον ώθησε να έρθει στη Βιέννη προκειμένου να παρουσιάσει ο ίδιος τον διάδοχό του, τον γιο του Άλεξ.

Μάλιστα, οι Σόρος, πατέρας και υιός συναντήθηκαν με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως σημειώνεται.

Ο αλβανικός παράγοντας αποτελεί τα τελευταία 20 χρόνια το αγαπημένο «πιόνι» του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος στα Βαλκάνια. Με όχημα τον αλβανικό εθνικισμό, τον οποίο τροφοδοτεί (με χρήμα και… ιδέες) ανελλιπώς από την εποχή διάλυσης της μεγάλης Γιουγκοσλαβίας, ο Σόρος (και τα αφεντικά του) φλερτάρει με τα Τίρανα επενδύοντας «κεφάλαια, επικοινωνία και… δημοκρατία»!

Η Αλβανία αποτελεί τον ιδανικό παράγοντα αποσταθεροποίησης στα γεωπολιτικά «παιχνίδια» του Σόρος, τον οποίο χρησιμοποιεί, προκειμένου να κρατά ζωντανές πιθανές εναλλακτικές μεταβολές στον γεωγραφικό χάρτη της περιοχής.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν είναι κρυφές… Στα τέλη του περασμένου χρόνου, ο γνωστός Αλβανός δικηγόρος Αλτίν Γκοτζάι (Altin Goxhaj) παραδέχτηκε ανοιχτά ότι απώτερος στόχος του ιδρύματος της Ανοιχτής Κοινωνίας (Open Society Foundation - OFS) του Τζορτζ Σόρος είναι η υποστήριξη του πρωθυπουργού Ράμα!

Ο Γκοτζάι, που υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος του Σόρος στα Τίρανα (και παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών), υποστήριξε ότι το OFS προσπαθεί να δημιουργήσει μια μέτρια πολιτική ελίτ στη χώρα, προκειμένου να την ελέγχει καλύτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του OFS που δρουν σε γειτονικές χώρες καθησυχάζουν τις κυβερνήσεις ότι το «πολιτικό πακέτο» που προσφέρει το ίδρυμα στην αλβανική πολιτική εξουσία αποσκοπεί στην ωρίμανσή της εν όψει διεθνών υποχρεώσεων και δεν αποβλέπει σε εχθρικές προς τις χώρες αυτές βλέψεις.

Δεν είναι ωστόσο καθόλου τυχαίο ότι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει έρευνες στα Βαλκάνια για τις χρηματοδοτήσεις του Τζορτζ Σόρος, διερευνώντας και πιθανή εμπλοκή του «μεγαλεμπόρου δημοκρατίας» σε σκοτεινές υποθέσεις, ακόμα και με ελληνικό ενδιαφέρον...

Ο ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η αμερικάνικη ΜΚΟ Judicial Watch (Δικαστικό Παρατηρητήριο), δημοσίευσε στοιχεία που τεκμηριώνουν πως η κυβέρνηση Ομπάμα έστειλε χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων στον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος με την σειρά του τα χρησιμοποίησε για τη χρηματοδότηση αριστερών πολιτικών δραστηριοτήτων στην Αλβανία.

Όπως επεσήμανε η αμερικανική ιστοσελίδα, τα χρήματα από την αμερικανική κυβέρνηση μεταφέρονταν στον Τζορτζ Σόρος μέσω της οργάνωσης USAID, ο οποίος με τη σειρά του τα προώθησε στην Αλβανική κυβέρνηση.

Ακολουθεί το ενδιαφέρον δημοσίευμα μαζί με την μελέτη της ΜΚΟ Judicial Watch

“Η εγνωσμένου κύρους αμερικάνικη ιστοσελίδα Judicial Watch (Δικαστικό Παρατηρητήριο), συγκέντρωσε 32 σελίδες με στοιχεία που τεκμηριώνουν πως η κυβέρνηση Ομπάμα έστειλε χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων στον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος με την σειρά του τα χρησιμοποίησε για τη χρηματοδότηση αριστερών πολιτικών δραστηριοτήτων στην Αλβανία, καθώς και τη συνεργασία με τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας για να πιέσει σε μια αμφιλεγόμενη δικαστική ‘μεταρρύθμιση’ την χώρα.

Η μεταφορά των εκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιήθηκε μέσω της USAID σε έναν δισεκατομμυριούχο για την προώθηση των δραστηριοτήτων του. Τα νέα έγγραφα δείχνουν ότι τα κονδύλια της USAID μεταφέρθηκαν στον οργανισμό της Κοινωνίας των Πολιτών για την υποστήριξη των αριστερών ιδρυμάτων της Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος στην Αλβανία, ιδιαίτερα στις προσπάθειες των επιχειρήσεων του Σόρος να παράσχουν στη σοσιαλιστική κυβέρνηση μεγαλύτερο έλεγχο της δικαστικής εξουσίας.

Η USAID έδωσε 9 εκατομμύρια δολάρια το 2016 στην εκστρατεία «Δικαιοσύνη για όλους» η οποία εποπτεύεται από την «East West Management Institute» του Σόρος. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αλβανία, Ντόναλντ Λου, συγκαλυμμένος από τη διοίκηση του Ομπάμα, συνδέθηκε στενά με τον Σόρος και τη σοσιαλιστική κυβέρνηση στην Αλβανία.

Τον Μάιο του 2017, ο Λου βοήθησε να υπονομευθούν τα σχέδια της αλβανικής αντιπολίτευσης να διαμαρτυρηθεί στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα αναγνώριζαν τα εκλογικά αποτελέσματα ακόμη και αν αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνούνταν να συμμετάσχουν (στην εκλογική διαδικασία). Ο Λου περιγράφεται από στον αμερικανικό Τύπο ως «κινητήρια δύναμη πίσω από τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις στην Αλβανία». Χωρίς να διευκρινίζεται το είδος της μεταρρύθμισης που προωθούσε στη χώρα ο Σόρος.

Το Δικαστικό Παρατηρητήριο ψάχνει ήδη στοιχεία για παρεμβάσεις του Σόρος στα Σκόπια, τη Ρουμανία και την Κολομβία, όπως σημειώνεται. Προκαλεί εντύπωση πως εντός 24 ωρών έχουν υπάρξει αποκαλύψεις που δείχνουν εμπλοκή της Αμερικής υπέρ του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Ρωσίας υπέρ του Δημοκρατικού. Όλα αυτά δείχνουν πως η Αλβανία δεν έχει την διάθεση για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...