Σκοπιανό

VMRO σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τα Σκόπια

«Απαράδεκτη και επιζήμια» για τα Σκόπια χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE Χριστιάν Μίτσκοσκι, απαντώντας στη χθεσινή επιστολή του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Ευρώπης, Γουές Μίτσελ. 

«Η Συμφωνία είναι επιζήμια για τα συμφέροντα του έθνους και της πατρίδας μου και ως εκ τούτου, είναι απαράδεκτη για το VMRO-DPMNR και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, πράγμα που έγινε εμφανές στο πρόσφατο δημοψήφισμα» έγραψε ο Χριστιάν Μίτσκοσκι σε μακροσκελή επιστολή του προς τον υφυπουργό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE επαναλαμβάνει ότι για το κόμμα του, η ένταξη στο ΝΑΤΟ έχει στρατηγική σημασία, ωστόσο αρνείται να στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών και τις συνταγματικές αλλαγές, αν και στην επιστολή του, ο Μίτσελ προειδοποίησε ότι χωρίς τη συμφωνία, οι πιθανότητες ένταξης των Σκοπίων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στην Ευρω-ατλαντική συμμαχία απομακρύνονται.

«Ελπίζω ότι πολύ σύντομα η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα είναι μέλος των οικογενειών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά ως υπερήφανο και αξιοπρεπές έθνος, αντί για ταπεινωμένο και εξευτελισμένο», αναφέρει ο Μίτσκοσκι στην επιστολή του, μέρος της οποίας δημοσιεύει το κρατικό πρακτορείο της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με τον Μίτσκοσκι, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να συμβάλλει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, καθώς μεταξύ άλλων, «απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αλλάζει το Σύνταγμα με σκοπό να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας και απεμπολεί όλα τα κεκτημένα δικαιώματα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Ως εκ τούτου, οι βουλευτές του VMRO-DPMNE θα ψηφίσουν «όχι» στην ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές, με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές