Κόσμος

Trident Juncture 2018: Νέα εντυπωσιακά πλάνα από την μεγαλύτερη ασκήση του NATO

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του NATO από το 1991, η Trident Juncture 2018, μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ρωσία και ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες από την εξέλιξη της άσκησης.

Η Trident Juncture 2018 πραγματοποιείται από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου στην κεντρική και ανατολική Νορβηγία και στις γύρω περιοχές του Βόρειου Ατλαντικού, στη Βαλτική Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των υδάτων και του εναέριου χώρου στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας, με την συμμετοχή 50,000 στρατιώτες, 10,000 οχήματα, 250 αεροσκάφη και 65 πλοία από 31 διαφορετικές χώρες.

Εδώ απεικονίζεται το 71ο Μηχανοκίνητο Τάγμα της Φινλανδικής Εθνικής Άμυνας, σε σχηματισμό στις εγκαταστάσεις κατάρτισης Älvdalen της Σουηδίας στις 27 Οκτωβρίου 2018.

Επισήμως, η άσκηση Trident Juncture του Νοέμβρη θα προσομοιώνει μια επίθεση από μια πλασματική χώρα και θα συγκεντρώσει μια τεράστια δύναμη σε έναν από τους γείτονες της Μόσχας λίγους μήνες μετά τα τεράστια πολεμικά παιχνίδια της Ρωσίας στο Βοστόκ.

Ένα CF-188 Hornet της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Καναδά, πετάει δίπλα σεένα KC-135 Stratotanker της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας, 27 Οκτωβρίου 2018.

"Ο βασικός χώρος άσκησης είναι 1.000 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα", δήλωσε ο Νορβηγός στρατηγός Rune Jakobsen, ο οποίος θα διευθύνει την άσκηση. "Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος για τους Ρώσους να φοβούνται ή να το βλέπουν ως κάτι άλλο εκτός από μια αμυντική άσκηση".

Στο πλάνο αυτό η βελγική φρεγάτα BNS Louise Marie προετοιμάζεται να ανεφοδιαστεί από ισπανικό δεξαμενόπλοιο ESPS Cantabria στη θάλασσα στις 27 Οκτωβρίου 2018.

Ενώ η άσκηση είναι έτοιμη να δείξει την ενότητα και τη δύναμη της συμμαχίας των 29 εθνών, μπορεί επίσης να φέρει τις δυτικές δυνάμεις πρόσωπο με πρόσωπο με μερικές από τις δικές τους ελλείψεις, όπως κακή συντήρηση εξοπλισμού και ελλείψεις στο συντονισμό και τη συνεργασία, κάτι που απασχολεί τους αξιωματικούς του ΝΑΤΟ.

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ